Lencsevégen a GeForce GTX 760

Az Nvidia GeForce GTX 770 után hamarosan a GeForce GTX 760 is megjelenik a boltok polcain.

Lencsevégen a GeForce GTX 760

Néhány forrás korábban azt jósolta, hogy az Nvidia a Computex alkalmával mutatja be a GeForce 700-as asztali videokártya család legfrissebb tagját, GeForce GTX 760-as videokártyát, ám erre nem került sor, viszont a szemfüles kilátogatók az egyik standon mégis találkozhattak a hivatalosan be nem jelentett videokártyával. Az EXPreview munkatársai is kiszúrták a különlegességet, így nem tétlenkedtek, gyorsan lefotózták. Az alábbi képek születtek:

Ahogy az a táblán is látszik, a termék 256-bites memória adatsínnel, 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával és PCI Express 3.0-s csatolófelülettel érkezik. PCI Express tápcsatlakozókból kettőt láthatunk rajta, ezek mindketten hattűsek. A kapcsolódó információ alapján az is kiderül, hogy mit rejt a GeForce GTX 670-re kísértetiesen hasonlító GeForce GTX 760.

Nos, nem mást, mint egy kicsit felturbózott GeForce GTX 670-et - már ha hihetünk az előzetes pletykáknak. A GPU szerepét egy GK104-225-ös chip tölti be, ami a GeForce GTX 770 GK104-325-ös chipjének karcsúsított kiadása.

A GPU- és VRAM órajelek egyelőre nem ismertek, valamint az sem derült ki, hogy a GeForce GTX 760 megkapja-e a GPU Boost 2.0-s támogatást, vagy sem. Az új videokártya még ebben a hónapban bemutatkozhat: most arról csiripelnek a verebek, hogy a rajtra a hamarosan kezdődő E3 alkalmával számíthatunk. Kiderül, így lesz-e.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward