Lemondott az AMD első embere

A jelek szerint véget ért az a munka, amit Rory Read-nek kellett elvégeznie, így most átadja a helyét másnak, aki a következő átalakítási fázis lebonyolítását végzi.

Lemondott az AMD első embere

Az AMD néhány órája jelentette be, hogy jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Rory Read, aki 2011. augusztusa óta vezeti a céget, lemondott. Helyére az igazgatótanács Dr. Lisa Su-t nevezte ki, aki eddig az AMD ügyvezető igazgatója volt. Dr. Lisa Su az AMD bejelentése szerint azonnali hatállyal megkezdheti a munkát az elnök-vezérigazgatói poszton.

Rory Read vezetése alatt az AMD alaposan átalakult, igaz, a pénzügyi problémák szinte teljes egészében végig kísérték az elmúlt negyedéveket. Persze fény is van már az alagút végén, hiszen a veszteség csökken, a teljes árbevétel pedig 2012 óta optimális szinten, 1 milliárd dollár körül helyezkedik el. Ezzel egy időben a működéssel kapcsolatos kiadásokat is sikerült lefaragni, méghozzá 30%-kal. Az elmúlt időszakban azért nyereséges negyedévre is volt példa, méghozzá a tavalyi év végén, hála a PlayStation 4 és az Xbox One játékkonzoloknak, amelyekben speciális AMD APU-k dolgoznak. A vállalat pénzügyi mutatója aztán megint pirosba fordult: az idei év első negyedévében 20 millió dolláros, a második negyedévben pedig 36 millió dolláros veszteséget sikerült elkönyvelni.

Rory Read és Dr. Lisa Su

Rory Read egyébként azért távozott a cégtől, mert az átalakítás azon folyamatait, amelyekben jó, már elvégezte, így ideje, hogy átadja a helyét egy olyan személynek, aki hatékonyan le tudja vezényelni az átalakítás következő fázisát. Dr. Lisa Su a termékközpontú háttere miatt jobb választás az átalakítás következő fázisának menedzselésére.

Az új elnök-vezérigazgató elődjéhez hasonlóan kiemelt fontosságúnak tartja, hogy kiváló AMD termékek készüljenek, valamint azt is, hogy a piacvezető vállalatokkal stratégiai együttműködést kezdeményezzen a cég – valahogy úgy, ahogy azt korábban a Sony-val és a Microsoft-tal tette a PlayStation 4 és Xbox One játékkonzolok kapcsán. Ezek mellett Su tovább folytatja a vállalat struktúrájának egyszerűsítését, illetve tovább javítja a végrehajtás sebességét is.

Rory Read a háttérből tanácsadóként segíti majd Su és az AMD munkáját. A vállalat tervei szerint Su helyére új ügyvezető igazgatót nem neveznek ki, ugyanis korábbi feladatait új munkakörén belül fogja elvégezni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward