Lemérték a Mate 40 Pro teljesítményét

Lemérték a Mate 40 Pro teljesítményét

A Huawei a legutóbbi információk szerint október 22-én mutathatja majd be a Mate 40 termékcsaládot, viszont már most kiszivárgott egy mérési eredmény, ami minden jel szerint a Mate 40 Próhoz köthető. Ez azért is érdekes, mert a teszt a Kirin 9000 rendszerchipnek a teljesítményéről árulkodik.

Mint az ismeretes, a Huawei számára a TSMC már nem gyárthat rendszerchipeket. A Mate 40 szériával olyan lapka fog a pályára lépni, ami eddig nem mutatkozott be, de mostanra teljesen leállt a gyártása. Iparági források szerint kevesebb mint 9 millió példányt tudott a Kirin 9000 néven emlegetett egységből leszállítani a TSMC a Huawei számára, és ezzel fog megindulni a gyártás.

A Geekbench keretében került megméretetésre a Kirin 9000, ami az egyik legnépszerűbb tesztalkalmazás a processzorok számára. Megtudhattuk, hogy mire képes a rendszerchip egyetlen magon, és azt is, hogy mit tud felmutatni teljes terhelés esetén. Egyetlen magot igénybe véve 1020 pontot produkált az egység, ami közel 15%-kal jobb, mint a Snapdragon 865+ produkciója. A többmagos mérést pedig 3710 pontos eredménnyel abszolválta, ami hasonló mértékű gyorsulást jelent, mint egymagos terhelés esetén.

Galéria megnyitása

Jelen állás szerint a Kirin 9000 2,04 GHz-es órajelről induló CPU-t vonultathat majd fel, és természetesen több klaszterre lesz bontva a processzora. Az energiahatékonyságért felelős magok is átléphetik már a 2 GHz-es határt, és a teljesítményért felelős feldolgozók pedig már 3,1 GHz-ig skálázódhatnak majd. Vélhetően Cortex-A77 magokat használ a rendszerchip, miközben márt 5 nm-es csíkszélességen született meg. A tesztelt eszközben 8 GB RAM volt, és az Android 10 operációs rendszer dolgozott rajta.

A Kirin 9000 teljesítménye elmarad attól, amit a korábban a Snapdragon 875 és a Exynos 1000 (1080) rendszerchipektől láthattunk. Ez nagy valószínűséggel azzal magyarázható, hogy a HiSilicon csapata a tervezés során nem alkalmazta Cortex-X1 magot és a Cortex-A78-at sem, míg a Qualcomm és a Samsung nagy valószínűséggel már ezeket használhatja. Azért alakulhatott így, mert egyszerűen a Kirin 9000 tervezése előbb kezdődött, mint ahogy az ARM újdonságai elérhetővé váltak.

A Qualcomm és a Samsung következő generációs lapkái vélhetően csak jövőre kerülnek bevetésre, míg a HiSilison Kirin 9000-nek már napokon belül bizonyítania kell majd a Huawei Mate 40 modellekben. Több hónapos előnyben van ez a lapka a riválisokkal szemben a megjelenést tekintve, persze később hátránya származik majd ebből a terméknek.

A Huawei a Mate 40 bemutatójának felvezetésére készített egy rövid videót, amiben végigment mindegyik eddig megjelent Mate modellen. A Huawei először 2013-ban mutatta be a Mate mobilt, és akkor talán még nem is sejtette, hogy ez lesz az egyik legmeghatározóbb terméke. A számozásban többször is volt nagyobb ugrás, a Mate 2 után rögtön a Mate 7 jött, majd a Mate 10-et a Mate 20 követte, ezek között pedig a cég külön kiemelte a Mate RS eszközt, ami egy igazi prémium gép volt, és utat mutatott a Mate 20 irányába.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap