Leleplezték BlackBerry Enterprise Service 10-et

A RIM az új operációs rendszer érkeztével a vállalati szolgáltatást is frissítette. A BES 10 már kereszt-platform támogatással bír majd.

Leleplezték BlackBerry Enterprise Service 10-et

A Research in Motion még a BlackBerry 10 rendszer bemutatója előtt lerántotta a leplet a vállalati szférát célzó komplex szolgáltatásáról, ami rengeteg ponton jelent előrelépést az eddigi megoldással szemben. Ezzel a lépéssel a RIM valószínűleg jelezni szeretné, hogy továbbra is mint üzleti termék tekintenek a BlackBerry ökoszisztémára.

A legfontosabb újítása a vállalati szolgáltatásnak, hogy már nem kötődik kizárólag a BlackBerry operációs rendszerhez, telepíthető androidot és iOS-t futtató okostelefonokra is. Ez nagyban hozzájárulhat a rendszer fennmaradásához, hiszen így lényegesen olcsóbb és sokkal egyszerűbb egy tetszőleges mobilmenedzsment-rendszert összeállítani. Ráadásul a BlackBerry 10 esetleges bukása is áthidalható így, amivel azért nem árt számolnia a társaságnak.

A nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján kiemelendő még a nagyobb biztonságot jelentő BlackBerry Balance névre keresztelt technológia. Ez lényegében egy válaszfalat húz a munkával és a magánélettel kapcsolatos tartalmaink közé. Lehetőség lesz biztonságos kapcsolatok kiépítésére is a belső hálózat felé távolról, így a munkahelyi dolgainkat is bárhonnan könnyedén elérhetjük.

A "rendszergazdák" feladatát a BlackBerry World for Work fogja megkönnyíteni. Ez lehetővé teszi a különböző szervezetek számára, hogy a BlackBerry 10-et futtató okostelefonokon összehangoltan és könnyen menedzselhessék a dolgozóik alkalmazáslistáját. Gyakorlatilag bármilyen házirend összeállítható az eszközök számára, az integrált Active Directory segítségével. Testreszabhatjuk az adminisztrátori jogokat, valamint csoportos profilokat hozhatunk létre az e-mail, Wi-Fi, VPN, SCEP és proxy szerver hozzáférésekhez is. Mindezt akár távolról, webes felületen is megtehetjük.

 

A BlackBerry Enterprise Service 10-zel érkező újítások első ránézésre eléggé meggyőzőek. Főleg az nyerheti el sokak tetszését, hogy már nem igényli a BlackBerry OS-t, de azért érezhető, hogy a teljesség kedvéért mindenképpen az új BB 10-es felhozatal modelljeit érdemes használni, ha van rá mód.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward