Leleplezték a 10 colos MeMO Padot

Az Asus MeMO Pad Smart már sokkal ütősebb tulajdonságokkal rendelkezik, mint a 7 colos variáns, de ez azért az árazáson is meglátszik majd.

Leleplezték a 10 colos MeMO Padot

A MeMO Pad nagyra nőtt testvére a Smart utótaggal különböztethető meg név alapján a januárban bemutatott konfigurációtól. Az Asus nem várt a leleplezéssel, és a Thailand Mobile Expo alkalmával kiállította az újdonságot. A 10 colos masina a specifikációja alapján sokkal inkább a Nexus 7-tel vethető össze, mint a 7 hüvelykes MeMO Paddal.

A gép sebességéről egy Tegra 3 lapka gondoskodik, ami jelen esetben 1,2 GHz-es órajelen ketyegő Cortex-A9 magokat használ. A tárhely bővíthető lesz és alapjáraton 16 GB-os méretet öltött, míg a rendszernek 1 GB-nyi memóriával kell gazdálkodnia. Az előlap javát kitöltő megjelenítő teljesen átlagos: 10,1 hüvelykes, 1280 x 800 képpontos felbontású és szerencsére IPS technológiás, így nem lesz gond a színekkel és a betekintési szögekkel. A kamerák terén kétfős a szereplőgárda. Előre egy 1,2 megapixeles került, míg a hátlap egy 5 megapixeles egységet rejteget, ami sajnos a LED villanó hiánya miatt, csak ideális körülmények között használható.

Az operációs rendszer szerepét az Android 4.1 Jelly Bean tölti be, azt egyelőre nem tudni lesz-e 4.2-es frissítés. A kapcsolati képességek listáján a Bluetooth és a Wi-Fi támogatás biztosan szerepel. A kereten a szabvány csatlakozók mellett HDMI kimenet is van, és itt kapott helyet a microSD kártya hely is. Az akkumulátor kapacitás 5070 mAh-s lesz, ami bizony elég vérszegény ilyen méretben – átlagos használat mellett 5 órányi működést tesz lehetővé, de ezen némileg segíthetünk a Tegra energiatakarékos módjainak használatával.

Az Asus MeMO Pad Smart a barcelonai Mobile World Congressen is főszerepet kaphat, annak ellenére, hogy már nincsennek titkai. A készülék több színben (éjkék, kristály fehér, fukszia rózsaszín) lesz kapható, akárcsak a MeMO Pad. Az ára 360 dollár körül alakul, legalábbis tájföldön, ami bizony elég borsos, jó tulajdonságok ide vagy oda.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward