Leleplezte a következő generációs periszkópos kameráját az Oppo

Valódi optikai zoomolási lehetőség társul majd a rendszerben 32 megapixeles szenzorral.

Leleplezte a következő generációs periszkópos kameráját az Oppo

Az Oppo sokszor mutat be olyan friss fejlesztéseket, amiket később fog beépíteni az okostelefonjaiba. És ezúttal a kamerához kapcsolódó újdonsággal rukkolt elő a vállalat, és árult el fontos részleteket. A periszkópos kamerának a továbbgondolásáról beszélt az Oppo.

Talán kevesen emlékeznek már rá, de az Oppo volt az első, aki működés közben mutatott be periszkópos kamerát okostelefont, és most a technológia fejlesztésében is az élre szeretne állni. A mostani periszkópos elven összeállított képalkotók fix távolságra képesek közelíteni, viszont az Oppo újdonsága már valós zoomátfogóval rendelkezik. Adott tartományon belül szabadon állítható az optikai zoomolás mértéke.

Galéria megnyitása

Az új generációs megoldás 85 és 135 milliméteres gyújtótávolság között működik, ami természetesen ekvivalens 35 milliméter mellett értendő, ahogy azt már megszokhattuk. Ez alapján az optikai zoom mértéke igazából csak 1,6-szoros, viszont mivel eleve 3,3-szoros nagyítástól indít, elég jól ki lehet használni, mivel 5,2-szeres zoomig terjed a tartománya. A lencserendszer héttagú, rendelkezik optikai stabilizátorral, és a rekesznyílása pedig F/3.3 és F/4.4 között alakul beállítástól függően.

Galéria megnyitása

Egy 16 bites, nagy pontosságú IC felel majd az egységnél a lencserendszer komponenseinek a mozgatásáért. Ez kiemelkedő simasággal fogja tologatni a burkolat alatt a lencsetagokat. A lencsék kettő csoportba lesznek rendezve, és biztosított a konstrukciónál az optikai stabilizálás is, mint ahogy az automatikus fókuszálás is. Természetesen ebben az esetben is van hibrid zoom funkció, ami rétegeléssel képes elérni olyan nagyítást, ami már 280 milliméteres gyújtótávolságnak felel meg (ekv. 35 mm), ez kb. 11-szeres zoomot jelent.

Galéria megnyitása
A képminőség is javulni fog az új generációnál

Azt is megtudhattuk, hogy az egység alapját egy 32 megapixeles képérzékelő fogja adni, ami Quad Bayer szűrős, tehát képes megnövelt érzékenység mellett üzemelni a szomszédos pixelek összevonását követően. Ezáltal lényegesen több fényt tud befogadni, ami itt azért is fontos, mert a periszkópos kialakításnál a fény jóval nehezebben ér célba. Az érzékelő valószínűleg 0,8 mikronos pixelmérettel dolgozik, ami az összevonást követően már 1,6 mikronos lesz, és 1/2,8 hüvelykes átmérőjű lehet az érzékelő.

Az Oppo arról nem beszélt, hogy lenne partnere a fejlesztésben, márpedig az O-film Technology éppen egy olyan rendszert mutatott be még a nyár elején, ami hasonló módon képes valós optikai zoomot biztosítani. Szóval azért nem lenne túl nagy meglepetés, ha éppen az O-film fejlesztésének a bevetésén dolgozna az Oppo egy általa megválasztott szenzort felhasználva.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap