Lehúzza a rolót az androidos Flash

Az Adobe úgy döntött, hogy felhagy a mobilokra szánt Flash lejátszók fejlesztésével. A cég már tavaly novemberben is eljátszott ezzel a gondolattal, viszont titkon biztosan mindenki szerette volna, ha ezeket a terveket végül elvetik.

Lehúzza a rolót az androidos Flash

Az Adobe úgy döntött, hogy felhagy a mobilokra szánt Flash lejátszók fejlesztésével. A cég már tavaly novemberben is eljátszott ezzel a gondolattal, viszont titkon biztosan mindenki szerette volna, ha ezeket a terveket végül elvetik. Érdekes ez az egész, mert ezzel a lépéssel nem csak a mobilos ágazatnak, de az asztalinak is keresztbe tehetnek hosszútávon. A weblapok fejlesztésénél ugyanis igencsak javasolt figyelembe venni az okostelefonok/táblák igényeit, mivel az előrejelzések alapján idén már több ilyen eszközt adnak el, mint asztali gépet.

Az Adobe két "határhoz" kötötte az androidos Adobe Flash Player 11 alkalmazását. Az egyik a támogatott operációs rendszereket jelöli ki, amik között nincs ott az Android 4.1 Jelly Bean, így akik ezzel rendelkeznek, azok már nem tudják letölteni az Flash-t. Ezt valószínűleg annak köszönheti az Android 4.1, hogy a gyári böngésző helyébe a Chrome for Android lépett. Ha frissítenénk erre, és már fel van telepítve a Flash, akkor javasolni fogja a rendszer, hogy távolítsuk el. A Jelly Bean valószínűsíthetően lassú terjedése miatt a másik megkötés sokkal égetőbb lesz. Ez nem más, mint egy dátum; augusztus 15-ét követően ugyanis el fog tűnni a Google Play alkalmazásboltból a telepítő.

Azt azonban elmondta a vállalat, hogy a támogatást nem szüntetik meg, így akik augusztus 15-ig feltelepítik a mobiljukra az ingyenes applikációt, azoknak még egy ideig nem kell aggódniuk, érkeznek majd rendszeres frissítések. Ennek tükrében persze egy kicsit furcsa az a döntés, hogy leveszik a Google Play-ről. Más forrásból pedig továbbra is beszerezhető lesz az APK kiterjesztésű telepítőfájl. Ennek a beszerzéséhez érdemes felkeresni az Adobe archívumát, mivel vélhetően augusztus közepét követően elszaporodnak majd az ál-Flash alkalmazások. Értelemszerűen az így telepített Flash Player nem frissül majd önállóan, de félmegoldásnak átmenetileg tökéletes.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward