Lehúzza a rolót a Dell mobilos részlege

Lehúzza a rolót a Dell mobilos részlege

A Dell az elmúlt években már nem volt képest labdába rúgni a konkurencia mellett, így ez a bejelentés - mondhatni – nem nevezhető meglepetésnek. A jelenlegi terveik szerint, a következő évtől már semmilyen szinten nem fogják az erőforrásaikat az Androidra és a Windows Phone-ra "pazarolni".

A bejelentést Jeffrey W. Clarke tette meg a Dell World konferencián. A Dell fogyasztói részlegének üzleti felelőse elárulta, hogy sokkal több beruházásra lett volna szükségük ahhoz, hogy igazán sikeresek tudjanak lenni. Az Android mellett az igazi hangsúly a tartalmakra kezd áthelyeződni, az Amazon például rengeteg könyvet ad el, a Google-nek pedig a sok keresés és a velejárók (reklám) hoznak igazi pénzt; hasonló lehetőséget pedig a Dell nem talált - tette hozzá Clarke a Forbesnek adott interjúban.

A Dell már évek óta nem tudott maradandót alkotni. Az utolsó nagy rohamot a piacon 2010-ben indították, de mint azt láthatjuk, összességében eredménytelen volt minden erőfeszítésük. Érdekes, hogy például ők voltak azok, akik elsőként adtak ki 5 hüvelykes okostelefont (avagy mini táblát), de ez a lépés megelőzte a korát, ami a Dell Streak bukásához vezetett. A Dell Venue széria tagjai pedig a Windows Phone-nal karöltve próbálkoztak, de itt maga a rendszer sem volt igazán sikeres, így a komolyabb eladásokra ennél szinte esély sem volt. Idén egyetlen telefonnal gazdagították a kínálatot a Streak Pro D43 alakjában.

A táblákat nem érinti a döntés, a Windows 8 / RT marad a fejlesztők asztalán. A két táblagép, amit eddig beharangoztak, az XPS10 és a Latitude 10. Az XPS 10 még az év vége előtt a boltokba kerül, a Latitude pedig már meg is vásárolható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward