Lehullott a lepel néhány asztali Richland APU-ról

A korábbi általános pletykák után végre értékes információk is érkeztek.

Lehullott a lepel néhány asztali Richland APU-ról

Az AMD Trinity APU egységeit leváltó Richland APU egységekről az utóbbi időben egyre több pletyka érkezett, így már csak idő kérdése volt, hogy mikor derül fény az újdonságok várható tulajdonságaira.

A hat asztali Richland APU egységgel kapcsolatban már elég sok minden tudható, ám arra eddig még nem derült fény, hogy az újdonságok pontosan milyen CPU- és GPU órajeleket alkalmaznak. A legfrissebb információmorzsáknak köszönhetően mostantól ez sem titok, igaz, a lenti adatokat illik egészséges gyanakvással fogadni, ugyanis nem hivatalos forrásból származó értesülésekről van szó.

Ezek lennének a Richland APU egységek végleges tulajdonságai?
Ezek lennének a Richland APU egységek végleges tulajdonságai?

A fenti adatok önmagukért beszélnek - ezek alapján jól látható, hogy a Richland APU egységeknél elvégzett optimalizációk hatására azonos fogyasztás mellett immár magasabb CPU magórajelek állnak rendelkezésre, ez pedig jótékonyan hat majd a friss APU-k teljesítményére. A Trinity APU-kat leváltó Richland APU-k persze egyéb optimalizációkat is felvonultatnak majd, így összességében 20-40%-kal lesznek gyorsabbak, mint elődeik. Emellett az új APU-k integrált videó vezérlőiről is érkezett néhány infó: a friss IGP-k közül a Radeon HD 8670D 384, a Radeon HD 8570D 256, a Radeon HD 8470D 192, a Radeon HD 8370D pedig 128 stream processzorral rendelkezhet.

A Richland APU-k Socket FM2-es tokozással érkeznek, így BIOS frissítés után elviekben kompatibilisek lesznek a jelenleg forgalomban lévő A85X-es, A75-ös és A55-ös lapkakészlettel szerelt alaplapokkal. A friss APU egységek mellé új lapkakészletek is érkeznek: ezek között az A88X, az A78 és az A68 lesz jelen, ha igazak a pletykák.

A Trinity APU-k utódai várhatóan az idei év második negyedévében debütálhatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward