Legalább kilenc új Bay-Trail SoC érkezik, mindegyik táblákba

Az újdonságok legfontosabb tulajdonságai már kiszivárogtak, sőt, az is kiderült, hogy már érkezésükre sem kell sokat várni.

Legalább kilenc új Bay-Trail SoC érkezik, mindegyik táblákba

Az Intel Bay Trail SoC egységeinek első, táblákba szánt hulláma tavaly szeptemberben jelent meg, ám a jelek szerint hamarosan érkezik a második hullám is. A CPU-World értesülései szerint legalább kilencféle új modell megjelenésére lehet számítani, amelyek mindannyian az Atom Z37x5 sorozatot erősítik majd. A szóban forgó újdonságok a következő negyedév elején jelenhetnek meg.

Az új Bay Trail SoC egységek mindannyian négy processzormaggal és 2 MB-nyi másodszintű gyorsítótárral rendelkeznek, GPU teljesítmény tekintetében pedig akár 16%-kal is gyorsabbak lehetnek elődeiknél. Utóbbi természetesen az órajel-emeléseknek köszönhető. Érdekesség, hogy CPU magok szintjén viszont a jelek szerint nem lesz órajel-emelés. Egyelőre hét modell tulajdonságai szivárogtak ki, ezeket az alábbi táblázat összesíti:

Mivel a jelenlegi információk szerint az új Bay Trail SoC egységek között már legalább kilencféle példány lesz, így az új kínálat jóval változatosabb lesz, mint az előző, hat tagot számláló Atom Z37x0 család volt. Árakkal kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de az már biztosnak tűnik, hogy a friss Bay Trail SoC egységekkel több árszintet is célba tud majd venni az Intel. A jelenlegi információk szerint a család belépő szintű tagja, az Atom Z3735E modell kifejezetten az Android operációs rendszerrel ellátott táblákat veszi célba, közülük is azokat, amelyek maximum 1 GB-nyi rendszermemóriával és 1280 x 800 pixeles natív felbontás mellett üzemelő érintőkijelzővel rendelkeznek.

A fenti értesülések nem hivatalos forrásból származnak, így illik őket távolságtartóan kezelni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward