Lebuktak a pedofil chatelők

Lebuktak a pedofil chatelők

A rendőrség elmondta, hogy ez volt az első olyan ügy, melynek során internetes chat portálon „elhangzottakra” alapozták a vádat nemi erőszak ügyében. A három beteges hajlamú férfi, a 42 éves bransgore-i David Beavan, a twickenham-i, 41 éves Alan Hedgcock, valamint a szintén 42 éves, warringtoni Robert Mayers a valóságban soha nem találkozott.

Hedgcock egy vérfertőzés témájú chat szobában bukkant rá Beavan-ra. Ezen az oldalon osztotta meg vele terveit, miszerint el akart rabolni egy 13 és egy 14 éves kislányt, akik egyébként testvérek, hogy kiélje rajtuk beteges vágyait. Beavan azonnal jelezte, hogy szívesen csatlakozna az akcióhoz. Később, szintén az interneten akadtak rá a trió harmadik tagjára, Mayers-re is. A bíróság ítélete szerint Hedgcock-ra 8, Beavan-ra pedig 11 év börtönbüntetés vár.

Geoffrey Rivlin bíró azt nyilatkozta a BBC hírügynökségnek, hogy a három férfi egymás között az interneten megosztott eszmecseréje rendkívül primitív és visszataszító volt. A privát beszélgetés azután került napvilágra, miután a rendőrség lefoglalta a számítógépüket. A rendőrséget Beavan értesítette a cselszövésről 2006 januárjában, azt állítva, hogy ő csak bizonyítékot akart gyűjteni másik két társa ellen. A rajtaütés során a rendőrség a mocskos terv minden részletét felfedte, hogy kik a kiszemelt áldozatok, hol és hogyan akarták elkövetni rémtetteiket, továbbá számtalan gyerekekről készült pornókép is előkerült.

Dave Adams nyomozó a követezőket nyilatkozta az ügy kapcsán: „Szolgáljon példaként mindenkinek az ügy arra, hogy az interneten sem lehet elbújni az igazságszolgáltatás elől.”

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward