LeanChair: ne ülj sokat, hogy tovább élhess!

A LeanChair segít, hogy egészségünket kímélve vészeljük át az irodai munkát, ugyanis a kutatások szerint, ha sokáig ülünk egyhelyben, az árt az egészségünknek.

LeanChair: ne ülj sokat, hogy tovább élhess!

Aki munkája miatt sokat ül egy nap viszonylag mozdulatlanul, nagyrészt egy testhelyzetben, és nem tart óránként legalább pár perc szünetet, amelynek keretén belül egy picit átmozgatja végtagjait, annak nem lesz hosszú élete. Legalábbis egyre több kutatás jut erre a következtetésre.

Emiatt már számos alternatív alkalmatosság áll rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik, hogy a klasszikus ülő pozíció helyett valami újban foglalhassunk helyet a munkaasztal előtt, ami kevésbé egészségkárosító. Egyesek azzal is próbálkoznak, hogy állva dolgoznak, ám ez hosszabb távon sajnos szintén nem megoldás: mivel állás közben testsúlyunk a térdeinkre és a lábainkra nehezedik, idővel ez is problémákat, fájdalmat okozhat – így valami más megoldás után kell nézni.

A Kickstarteren megjelent egy új "találmány", ami az irodisták segítségére siet: az újdonság a LeanChair nevet viseli. A LeanChair egy hibrid megoldás, ugyanis használatához álló testpozíciót kell felvennünk, ám nem teljesen függőlegesen, hanem kicsit hátra dőlve. Hátunkat párnázott támlának dönthetjük, stabil pozíciónkról pedig egy ötletes váz gondoskodik, amelynek alján talpainknak alakítottak ki helyet. A speciális pozíció jóvoltából térdeinket kímélve dolgozhatunk állva: ebben a pozícióban csak testsúlyunk 75%-a nehezedik térdeinkre.

A vázhoz egy kihajtható asztalt is rögzítettek, ami billentyűzetet és egeret éppúgy fogad, ahogy noteszgépet is – asztali PC-nél a monitort vagy a falra, vagy egy polcra kell helyezni. Noteszgép esetén érdemes külső billentyűzetet és egeret használni, a notebookot pedig vagy külső kijelzőre kapcsolni, vagy csak egy magasabban lévő polcra helyezni, ugyanis, ha a kihajtható asztallapra pakoljuk, lefelé kell nézni a kijelzőre, ami idővel nyakfájdalmakhoz vezet.

A LeanChair nagy siker a Kickstarteren, ugyanis az egészségvédő alkalmatosság gyártásához eredetileg csak 25 000 dollárt szerettek volna összekalapozni a feltalálók, de már most összejött több, mint 70 000 dollár és a gyűjtés lezárásáig még van 18 nap. A LeanChair egyébként 275 dollárba kerül, ha támogatjuk a projektet, szállítását pedig idén decemberben kezdhetik meg, ha minden jól megy. Decemberben a jelek szerint már 295 dollárt kérnek a termékért.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward