Leállt a WD thaiföldi merevlemezgyára

Leállt a WD thaiföldi merevlemezgyára

Thaiföldön jelenleg meglehetősen cudar időjárás uralkodik: régóta tartó, rendkívül komoly áradások tapasztalhatóak az országban, amely rengeteg problémát okoz mind a háztartásoknak, mind pedig az ország infrastruktúrájának, így az iparnak is.

A probléma súlyosságát jól jellemzi, hogy több gyártónak is le kellett állítania a termelést a térségben, az egyik ilyen cég pont a Western Digital, akinek hatalmas érvágást jelent thaiföldi üzemének leállítása. A leállásra az instabil infrastruktúra, a víz által jelentett veszély és a munkavállalók védelme érdekében volt szükség. Mivel a helyzet óráról órára változik, így pontos forgatókönyv egyelőre nem áll rendelkezésre a jövőt illetően.

A cég számára egyébként azért hatalmas érvágás a thaiföldi merevlemezgyár termelésének leállítása, mert a térségben található üzem nagyon fontos szerepet tölt be a termelésben. A július elsejével véget ért negyedév folyamán csak a thaiföldi gyár 32 millió merevlemezt szállított le, ami a Western Digital teljes termelésének 60%át teszi ki, ez pedig nem elhanyagolható mennyiség.

Hogy mi várható a gyárleállítást követően? Nos, ha a probléma elhúzódik, akkor a raktárkészletek elfogyása után – illetve már valamivel azelőtt is – elkezdődhet a merevlemezek árainak emelkedése. Reméljük, hogy a helyzet hamarosan megoldódik és rövid időn belül minden visszatér majd a megszokott kerékvágásba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward