Leállítja egyik alkalmazását a Facebook

A vállalat a 2017-ben indított Bonfire-nek mond búcsút, ezen keresztül lehetett egyszerűen csoportos videohívásokat kezdeményezni baráti társaságoknak.

Leállítja egyik alkalmazását a Facebook

A Facebook számos alkalmazással rendelkezik, és a vállalat most kihúzza a talajt az egyik kevésbé ismert programja alól, mert az nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A vállalat a 2017-ben indított Bonfire-nek mond búcsút, ezt egy másik közösségi applikációra reagálva alkottak meg korábban a cég, de sosem vált igazán népszerűvé.

A Bonfire arra szolgált, hogy ezen keresztül lehet egyszerűen csoportos videohívásokat kezdeményezni baráti társaságoknak. Ezt a programot akkor alkotta meg a vállalat, amikor 2017-ben a Houseparty app viszonylag rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert, és futótűzként terjedt a fiatalok körében. A Facebook úgy érezte, hogy lépnie kell, és ezért szinte leklónozta a Houseparty a Bonfire életre hívásakor. De mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a Houseparty nem váltja meg a világot, és a Bonfire sem vitte sokra. Ezek fényében nem meglepő, hogy a Facebook úgy határozott, hogy nem kíván a továbbiakban ezzel a programmal foglalkozni.

Galéria megnyitása

A Bonfire igazából szinte csak a tesztelés szintjéig jutott el, sosem vált világszerte elérhetővé, viszont olyan dolgokat tudott már 2017-ben, amikre akkor még a Messenger például nem volt képes. A Bonfire elérhető volt Európában, más területek mellett például Dániában lehetett használni a fejlesztés ideje alatt. Ez a program lehetőséget nyújt arra, hogy a képernyőt egyenletesen felosztva többen beszélgessenek egymással videocsevegés keretében, és a felhasználók a csevegések közben „feltuningolhatták” a kamerájuk képét különböző szűrőkkel, kiterjesztett valóságon alapuló grafikákkal, de volt még játékra is lehetőség, ami a mozgáshoz idomult. A Bonfire-ben lehetett pillanatképeket is lőni, amiket azonnal megoszthattak a regisztráltak a Facebookon, a Messengerben, az Instagram Történetben vagy akár rögtön az Instagramon is. 

A vállalat a Bonfire-ben létrehozott funkciókat mostanra átemelte más fejlesztéseibe, így nemcsak azért állítja ezt le, mert nem lett sikeres, hanem azért is, mert lényegében okafogyottá vált a fenntartása. A Facebook a közleménye alapján nem tekint kudarcként erre a projektre, mert a tesztelése és fejlesztése alatt tanultakat képes felhasználni, kamatoztatni más meglévő és akár a jövőben létrejövő termékek esetén. Ebből kiindulva attól sem kell tartani a fejlesztőknek, hogy leépítené őket a Facebook, valószínűleg inkább mindenki át lesz csoportosítva más fejlesztésekhez.

A Houseparty egyébként még továbbra is üzemel, de a céget néhány hónapja elhagyta az egyik társalapítója és korábbi vezetője, ami semmi esetre sem jó előjel. Egy ideje már azt sem közölte a cég, hogy mekkora a felhasználói tábora, és az App Store kínálatában fokozatosan esik vissza a népszerűségi listán.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap