Le- és feltöltéssel kapcsolatos újítások az Instagramnál

Az Instagram egy hiánypótló lehetőséggel állt elő a Történetek kapcsán, és már lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók az összes feltöltésüket lementsék.

Le- és feltöltéssel kapcsolatos újítások az Instagramnál

Az Instagram ezúttal kettő újdonsággal rukkolt elő, az egyik dolog a letöltéssel, a másik pedig a feltöltéssel kapcsolatos, és a felhasználók valószínűleg örülni fognak mindkettőnek. Érdekesség, hogy csak az egyik fejlesztés kapcsolatos az alkalmazással, a másik lényegében egy felügyeleti eszköz a felhasználók számára, ami a gyakorlatban kiváló archiválásra is.

Már lehet csokorba szedett képsorokat posztolni a Történetekre

Először nézzük azt az új funkciót, ami a feltöltéseknél, megosztásoknál jön majd jól. Immáron lehetősége van arra a felhasználóknak, hogy egyszerre több fotót vagy videót toljanak fel a Történetek felületére. Az Instagram ezzel egy régi ígéretének tett eleget. A szolgáltatás sok kritikát kapott azért, mert a Történetek esetében csak egyesével lehetett feltölteni a tartalmakat, és ez bizony elég döcögős eredménnyel járt olyankor, amikor valaki például egy egész napot felölelő képösszeállítást szeretett volna megosztani az ismerőseivel.

Galéria megnyitása

Hogyan működik az új lehetőség? A felhasználók úgy oszthatnak meg egyszerre több képet és/vagy videót a Történek esetében, hogy alulról felhúzzák a galériát a megszokott módon, majd a jobb felső sarokban megérintik azt a kapcsolót, ami a több elem kiválasztására utal – ez a normál megosztás révén már ismerős lehet az embereknek. Ha ez megvan, akkor már minden gond nélkül lehet jelölgetni azokat a tartalmakat, amiket szeretne feltölteni a fiók tulajdonosa. Amikor ki vannak jelölve a szükséges dolgok, a továbbra kell nyomni, és a következő lépésben mindegyik fotót és mozgóképfelvételt egyesével lehet szerkeszteni. Itt matricákat, feliratokat, hashtageket és egyebek mellett személymegjelöléseket tehet a felhasználó az egyes elemekre. Ha ez is megvan, onnantól már minden ugyanúgy megy, mint a normál megosztáskor. Fontos, hogy legfeljebb 10 felvételt lehet ezzel a módszerrel egyidejűleg kitenni.

Galéria megnyitása

És, ha már itt tartunk, akkor egy apró fejlesztésről is érdemes megemlékezni. Az Instagram megoldotta, hogy egyszerűbb legyen beállítani a lokációs matricát. A rendszer már képes megállapítani, hogy a felvétel készítésekor hol tartózkodott a felhasználó, és direkt a közeli helyeket listázza legelöl.

Ahhoz, hogy kép- és video-összeállításokat tudjanak feltölteni a felhasználók az Insragramjukra, frissíteni kell az alkalmazást, a legújabb verzióval kerül be az új opció a programba. Első körben csak az androidosok örülhetnek a funkciónak, de hamarosan az iOS-re szabott programban is felbukkan majd ez.

Letölthetővé vált, amit tárol az Instagram a felhasználók kapcsán

A Facebook mintájára az Instagram is lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók betekintést nyerjenek abba, hogy milyen információkat tárol a fiókkal kapcsolatosan a közösségi oldal. Mivel az Instagram egy képmegosztó, így ez a funkció gyakorlatilag tökéletesen alkalmas arra, hogy az emberek archiválják azokat a képeiket, videóikat, amiket feltöltöttek korábban. Hiszen előfordulhat, hogy olyan emlékeket is fellel még itt a felhasználó, amiket talán már sehol máshol.

Az eredeti funkciójának megfelelően ez a lehetőség persze nemcsak a különböző multimédiás tartalmakat húzza le az Instagramról, hanem minden más egyéb adatot is. A tömörített fájlban megtalálhatók lesznek a hozzászólások, a profiladatok, az ismerősök névjegyzéke, és egyebek mellett az üzenetnaplók is.

Galéria megnyitása

Ezen a linken lehet elérni azt a helyet az Adatvédelem és biztonságon belül, ahol a jelszó és egy e-mailcím megadása után kikérhető a teljes archivált anyag. Fontos, hogy ez nem megy egy pillanat alatt, akár 48 óra is eltelhet, mire az Instagram létrehozza a letölthető állományt. Amikor elkészül a vállalat, akkor a megadott címre küld egy linket, ahonnan mindent le lehet tölteni egyben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward