Lassan tilos a felvétel

Új törvénytervezetet terjesztettek elő az amerikai Szenátusban a héten, amely a műholdas, digitális és internetes rádiószolgáltatókat rávenné, hogy tegyenek lépéseket arra, hogy megakadályozzák, hogy hallgatóik felvételeket készíthessenek az adásról. A „Platform Equality and Remedies for Rights Holders in Music Act" (PERFORM, Platform a zenei jogok tulajdonosainak egyenlőségéért és jogorvoslatáért) elnevezésű törvényjavaslatot Lamar Alexander (R-TN), Joseph Biden (D-DE), Dianne Feinstein (D-CA), és  Lindsey Graham (R-SC) szponzorálta.

Lassan tilos a felvétel

Új törvénytervezetet terjesztettek elő az amerikai Szenátusban a héten, amely a műholdas, digitális és internetes rádiószolgáltatókat rávenné, hogy tegyenek lépéseket arra, hogy megakadályozzák, hogy hallgatóik felvételeket készíthessenek az adásról. A „Platform Equality and Remedies for Rights Holders in Music Act" (PERFORM, Platform a zenei jogok tulajdonosainak egyenlőségéért és jogorvoslatáért) elnevezésű törvényjavaslatot Lamar Alexander (R-TN), Joseph Biden (D-DE), Dianne Feinstein (D-CA), és  Lindsey Graham (R-SC) állította össze..

Ismerősnek tűnhet a javaslat neve, hiszen eredetileg 2006 áprilisában terjesztették elő a  RIAA támogatásában. Akkor megbukott a bizottsági üléseken, most azonban a szenátorok remélik, hogy ezúttal sikerül elfogadtatni.

Elődjéhez hasonlóan az új törvény is előírja a tartalom védelmét az összes műholdas rádiónál, akárcsak internetes és kábeles társaiknál. A műsorszóróknak „könnyen – gazdaságilag is – elérhető technológiát” kell majd használniuk, hogy megelőzzék a zenelopást. Feinstein szerint ez nem érinti majd nagy mértékben a fogyasztók „jelenlegi felvételi szokásait”, hiszen bizonyos mértékig ezután is engedélyezett lesz számukra a zeneszámok felvétele.

A jelenleg érvényben lévő 1992-es Otthon Audiofelvételek Törvénye értelmében a fogyasztóknak joguk van nem kereskedelmi célú analóg és digitális másolatok készítésére a műsorokról. Ez meg fog változni a PERFORM Törvény elfogadásával, mivel korlátozza majd  a személyes célokra történő felvételt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward