Laptoppá avanzsált mobilok Microsoft-módra

Komolyan elemez a Microsoft egy olyan új tervet, ami a reményeik szerint megoldást kínálhat a fejlődő országok számítástechnikai hiányosságaira.

Laptoppá avanzsált mobilok Microsoft-módra

Komolyan elemez a Microsoft egy olyan új tervet, ami a reményeik szerint megoldást kínálhat a fejlődő országok számítástechnikai hiányosságaira.

Az egyelőre csak Fone+ néven emlegetett terv keretében alap- vagy középkategóriás okostelefonokat látnának el TV-csatlakozással (például egy dokk útján, vagy más hasonló eszközzel); a felhasználók így nem csak egy nagyobb felbontású képernyőt kaphatnak, amit olyan távolságból nézhetnek, ahogy az nekik a leginkább megfelel, de egyben viszonylag olcsón elő is léptethetik a mobiljukat egy tényleges személyi számítógéppé - amit emellett természetesen továbbra is használhatnak mobilként is. A Microsoft elgondolása szerint ez a megoldás még a földműveseknek is hozzáférést biztosítana az alapvetőbb számítástechnikához.

Szoftver téren a projekt a Windows Mobile egy változatát használná, viszont hardver téren még nem lehet tudni, hogy a befutott nagy gyártók már meglévő termékeit használnák-e, vagy egy külön erre a célra tervezett új mobilt. Prototípusokat ugyan készített már a cég pusztán a koncepció életképességének szemléltetésére, viszont azt is világossá tette, hogy a ténylegesen forgalomba kerülő termékek nem ezeken fognak alapulni. Mi több, a munka mindeddig szigorúan a cég berkein belül zajlott, külső partnerek bevonása nélkül.

Ami pedig a processzorokat illeti, az Intel Atomjai kulcspozíciót foglalnak el az ezirányú fejlesztésekben, mivel ezek már a kézi eszközök teljesítményét is fel tudják hozni egy olyan szintre, ami már a nagyon közeli jövőben lehetővé teszi a jelenleg még csak asztali számítógépekkel vagy laptopokkal elvégezhető feladatkörök "felszabadítását", vagyis mobil eszközökön való intézését is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward