Laposüveg, vagy hordozható HDD?

Laposüveg, vagy hordozható HDD?

A terepgyakorlatokhoz és éles bevetésekhez egyaránt kiválóan alkalmas álcázott, hordozható merevlemez után az Iomega most egy teljesen békebeli, stílusos, kellemesen régies hangulatú alkotással állt elő, amely legjobban talán egy olyan irodában nézne ki, ahol nem csak hogy sötét tónosú fából készültek a bútorok, de akad valahol egy kandalló, benne ropogó tűzzel, valamint számos ódon könyvespolc is, bőrkötésű könyvekkel.

Az új, hosszú nevű 250GB Brown Leather eGo Hi-Speed USB 2.0 ugyanis ránézésre leginkább egy bőrrel borított laposüvegre emlékeztet, amivel nyilván a kellően jóízlésű vásárlókat célozzák meg. Mi több, a cég sietve megjegyzi azt is, hogy ez az egyetlen bőr bevonatú hordozható merevlemez a piacon - azt pedig mi is sejthetjük, hogy a maga $150-os árával valószínűleg még jó darabig az is marad.

Mindenesetre, ahogy a neve is mutatja, a benne foglalt 2,5 hüvelykes egység 250GB-ot bír el, és USB 2.0 útján csatlakozik bármilyen, tetszésünk szerinti géphez. Technikai plusz terén itt is megemlíthetjük az álcamerevlemeznél is szóba került DropGuard technikát, ami akár 1,3 méteres eséseket is kibír, az adatbiztonságról pedig a külön letölthető EMC Retrospect HD szoftver gondoskodik, amellyel - legalábbis Windows-os gépek alatt - tetszésünk szerinti rendszerességű (vagy épp alkalmi) biztonsági mentéseket jegyezhetünk elő.

Maga a merevlemez azonban szoftvertől függetlenül kompatibilis Mac OS X 10.1-essel és azt követő későbbiekkel is éppúgy, ahogy a Windows 2000-el és annak az örököseivel egész a Vistáig.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward