Lapos billentyűzettel jön minden új ThinkPad notesz?

A híres ThinkPad billentyűzetek napjai a legfrissebb hírek szerint bizony meg vannak számlálva.

Lapos billentyűzettel jön minden új ThinkPad notesz?

A Lenovo a jövőben megjelenő ThinkPad noteszeket a megszokott billentyűzetek helyett kizárólag az újfajta, lapos kivitellel rendelkező, chicletnek is hívott, AccuType típusú klaviatúrával szereli majd. Ezzel a tradicionális, és túlzás nélkül ikonikus billentyűzetek szépen lassan eltűnnek a süllyesztőben.

Hogy mi is a különbség a két megoldás között? Nos, ezt az alábbi fotó árulja el, amelyen felül a régi, alul pedig az új billentyűzet látható.

Az AccuType billentyűzetek a Lenovo több noteszgépében is helyet kaptak már az elmúlt évek folyamán – ezek között a termékek között a ThinkPad Edge modelleket és egyéb olcsóbb, nem a ThinkPad családot erősítő példányokat is láthattunk.

Az AccuType billentyűzet a gyártó szerint modern kinézettel és modern gépelési érzettel próbálja meghódítani a felhasználókat. Ezen a klaviatúrán a hagyományosnál laposabbak a billentyűk, amelyek kissé homorúak, így a mélyedésben kényelmesen elférnek ujjhegyeink. Ez a kivitel zökkenőmentesebb, a billentyűk elhelyezése miatt folyékonyabb, szellősebb gépelési élményt nyújt, mint a hagyományos billentyűzetek, állítja a Lenovo.

Ez persze nem az első eset, hogy a Lenovo változtat a tradicionális ThinkPad billentyűzet recepten. Korábban, nem sokkal azután, hogy felvásárolta az IBM PC üzletágát, a gyártó némi változtatást eszközölt a billentyűzet esetében: a noteszgépekre Windows billentyűk nőttek, a delete billentyűk pedig dupla olyan magasak lettek, mint korábban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward