Kvantumpontos Samsung gamer monitorok, hajlított kijelzővel

A CFG70-es sorozat tagjai impresszívek lesznek, az viszont egyelőre nem derült ki, mikor érkeznek és mennyibe kerülnek majd.

Kvantumpontos Samsung gamer monitorok, hajlított kijelzővel

A Samsung egy új monitorsorozat bemutatására készül, amelynek tagjai több szempontból sem mindennapiak. A CFG70-es újdonságok ketten vannak, egyikük 24 hüvelykes, míg másikuk 27 hüvelykes képátlójú kijelzőt kapott, alapvető tulajdonságaik azonban azonosak, így az alábbiakban egy kalap alá vesszük őket.

Az elegáns monitorok hajlított kijelzőt kaptak, amelynek íve egy 1800 milliméteres sugarú kör ívét követi. A villódzás-mentes háttérvilágítással és csökkentett kékfény-kibocsátással dolgozó monitorok kvantumpontos technológiára támaszkodnak, LCD paneljük pedig VA technológiára alapoz.

Ennek köszönhető, hogy a gyárilag kalibrált monitorok az sRGB színteret 125%-ban képesek lefedni, tipikus kontrasztarányuk pedig 3000:1 értéket képvisel. Beszédes adat az is, hogy a 178 fokos betekintési szögeket kínáló újdonságok mozgókép-válaszideje (MPRT) 1 ezredmásodperc, így a mozgó és az animált tartalmak közötti átmenetek gyorsak, elmosódásoktól mentesek, ami új szintre emeli a felhasználói élményt. A kijelző mindkét esetben 144 Hz-es maximális képfrissítési ráta mellett dolgozik, méghozzá AMD FreeSync támogatással karöltve, legfontosabb beállításai pedig a hátoldalon elhelyezett ötállású joystick segítségével módosíthatóak.

A megfelelő „kompatibilitás” érdekében minden fontosabb játékstílushoz jár egy-egy megjelenítő-profil, a vizuális élményt pedig hangra is reagáló ledes világítás teszi még pikánsabbá – ez egyébként a kijelző aljáról szórja a fényt.

A különleges monitorok speciális állványt kaptak, ami 140 milliméteres tartományon belüli magasság-állítást, kijelző-elforgatást, valamint pivot/portré módot is nyújt. A videó bemenetek között két darab HDMI és egy DisplayPort csatlakozó sorakozik, a FreeSync támogatás pedig HDMI kapcsolaton keresztül is működik. A felbontás mérettől függetlenül 1920*1080-as.

A Samsung új megjelenítőinek várható megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, valamint az sem derült ki, hogy az újdonságok pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward