Külső videokártya dokkoló Maceseknek

A Village Instruments illetékesei egy meglehetősen érdekes kérdést tettek fel a gyártó rajongóinak: a szakemberek arra voltak kíváncsiak, hogy érdekli-e a nagyérdeműt egy olyan külső kis ház, amelyben videokártyát lehet elhelyezni, majd azt a Thunderbolt porton keresztül az adott Mac konfigurációhoz lehet kapcsolni.

Külső videokártya dokkoló Maceseknek

A Village Instruments illetékesei egy meglehetősen érdekes kérdést tettek fel az Apple termékei iránt érdeklődőknek: a szakemberek arra voltak kíváncsiak, hogy érdekli-e a nagyérdeműt egy olyan külső kis ház, amelyben videokártyát lehet elhelyezni, majd azt a Thunderbolt porton keresztül az adott Mac konfigurációhoz lehet kapcsolni.

A felhasználók felé intézett kérdésre pozitív válaszok érkeztek, így a Village Instruments szakemberei el is kezdtek dolgozni az újdonságon. Maga a külső "GPU ház" PCI Epxress 2.0 x16-os bővítőhellyel áll a különböző videokártyák rendelkezésére, de ezen kívül elődjéhez hasonlóan számos extra I/O csatlakozót is kínál majd. A videokártya a 10 Gbps-os sávszélességet kínáló Thunderbolt porton keresztül kapcsolódhat az adott Mac-hez, legyen szó modern noteszgépről, vagy akár iMac konfigurációról - a lényeg csak az, hogy a kiszemelt gépen legyen Thunderbolt port. A külső videokártya ház, illetve a benne lapuló videokártya tápellátásáról egy külső tápegység segítségével gondoskodhatunk majd.

Galéria megnyitása

A Village Instruments egyébként korábban is készített hasonló megoldást, igaz, akkoriban még nem Thunderbolt portot, hanem ExpressCard bővítőhelyet használtak a külső videokártya rendszerhez történő csatlakoztatására. Az ExpressCard alapú termék a ViDock nevet viselte és ugyanolyan elven üzemelt, mint a most készülő utód, amely már Thunderbolt portot alkalmaz. Az ExpressCard bővítőhely a Thunderbolt szabvány által kínált sávszélességnek csak a töredékét kínálja, de arra jó volt, hogy élvezhessük a külső videokártya által kínált előnyöket, még akkor is, ha a rendszer az alacsony adatátviteli sebességek miatt nem volt képes maximálisan kiaknázni az adott videokártyában rejlő lehetőségeket.

A fenti képen pont az ExpressCard alapú ViDoc látható. A termék Thunderbolt portra épülő utódjának várható érkezésével és árával kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap