Külső optikai meghajtóból WiFi-s médiaközpont

A Samsung egy új külső optikai meghajtóval rukkolt elő, ami a megszokottól eltérően nem csak CD és DVD korongok írására, illetve olvasására használható, hanem egyfajta központi médiamegosztóként, plusz hálózati adatmentőként is funkcionál – innen a SMART Hub elnevezés.

Külső optikai meghajtóból WiFi-s médiaközpont

A Samsung egy új külső optikai meghajtóval rukkolt elő, ami a megszokottól eltérően nem csak CD és DVD korongok írására, illetve olvasására használható, hanem egyfajta központi médiamegosztóként, plusz hálózati adatmentőként is funkcionál – innen a SMART Hub elnevezés.

Az újdonság 150 x 25 x 198 milliméteres mérettel, 450 grammos súllyal és dizájnos felépítéssel rendelkezik, így tökéletesen illeszkedik a szórakoztatóelektronikai eszközöket tartalmazó környezetbe. Az Optical SMART Hub egy egyszerű külső optikai meghajtóra alapoz, amelyhez beépített WiFI adapter, Ethernet vezérlő és USB port is tartozik. A felsoroltak mellett számos ütőképes szolgáltatás is a kínálat részét képezi, így az SE-208BW típusjelzéssel ellátott újdonság egy igazán egyedi különlegességként fogható fel.

A CD/DVD lemezek tartalmát okostelefonra, mobil- vagy asztali számítógépre, sőt, akár még DLNA támogatással ellátott HD televízióra is továbbíthatjuk. Emellett lehetőség van USB 2.0-s adattároló csatlakoztatására, amelynek tartalmát úgyszintén megoszthatjuk. Utóbbit gyors adatmentés céljaként is használhatjuk: a rendszer vezeték nélküli kapcsolaton keresztül okostelefonokkal és tábla PC-kkel is tud kommunikálni, így az eszközök tartalmát – fotóinkat, videóinkat, kapcsolatainkat – könnyedén átmásolhatjuk USB 2.0-s adattárolónkra, vagy akár CD-re, illetve DVD-re is – mindezt asztali számítógép vagy noteszgép bekapcsolása nélkül tehetjük. A rendszer az említett mobil eszközökre különböző tartalmakat is tud streamelni, így fotónkat, videóinkat és zenéinket okostelefonunkon, illetve tábla PC-nken is élvezhetjük. Ahhoz, hogy az egységet tábla PC-ről és okostelefonról is elérhessük, egy ingyenes alkalmazásra van szükség. Az iPhone-ra készített alkalmazás hamarosan elérhetővé válik, ahogy a Kindle app és Smart TV app is.

Extra tulajdonság, hogy a termék WiFi AccessPoint funkcióval is rendelkezik: a routertől érkező Ethernet kábelt az Optical SMART Hub-hoz csatlakoztatva könnyedén megoszthatjuk az internetet a háztartás vezeték nélküli eszközei között. Az SE-208BW emellett még DynDNS támogatást is kínál, azaz megfelelő konfigurálás után távolról, interneten keresztül is elérhetővé válik az eszköz és a hozzá kapcsolódó adattároló tartalma. Az ötletes újdonságot igény szerint PC-s adataink mentésére is használhatjuk, ha elég nagy adattároló kapacitást kínáló USB-s adathordozót kapcsolunk hozzá.

A Samsung Optical SMART Hub minden népszerűbb operációs rendszerrel képes együttműködni, beleértve a Windows 7-et és a Mac OS különböző kiadásait. A termék optikai meghajtó része Buffer Under Run technológiával üzemel, ami segít a biztonságos CD/DVD írásban.

Maga az optikai meghajtó az alábbi írási/olvasási sebességeket kínálja:

Olvasás:

 

[list type="unordered"]

[*]24X CD-ROM,

[*]24X CD-RW,

[*]8X DVD.

[/list]

Írás:

 

[list type="unordered"]

[*]8X DVD±R,

[*]5X DVD-RAM,

[*]6X DVD+/-R DL,

[*]8X DVD+RW,

[*]6X DVD-RW.

[/list]

Az újdonság a gyártó állítása szerint egyidejűleg négy különböző eszközt képes kiszolgálni, amelyek között lehet okostelefon, tábla PC, asztali számítógép, noteszgép és akár Smart TV is.

Az SE-208BW várhatóan az idei év első negyedévében jelenik meg kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 129,99 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward