Külső HDD VelociRaptor merevlemezekkel, Thunderbolt porttal

A szélsebes újdonság mellett USB 3.0-s My Passport For Mac adattárolók is érkeztek.

Külső HDD VelociRaptor merevlemezekkel, Thunderbolt porttal

Western Digital My Book VelociRaptor Duo

Az új külső adattároló stílusosan csak a My Book VelociRaptor Duo nevet kapta, amivel arra akartak utalni a cég illetékesei, hogy a termék házában két darab félelmetesen gyors VelociRaptor HDD teljesít szolgálatot. A VelociRaptor merevlemezek egyenként 1 TB-nyi adattároló kapacitást biztosítanak, HDD korongjaik pedig percenként 10000 fordulatot tesznek meg, ami mind az adatátviteli sebességükre, mind pedig az elérési idejükre jótékony hatást gyakorol.

A nem mindennapi külső adattároló rendszer két darab ThunderBolt portot kínál, adatátviteli sebessége pedig akár a 400 MB/s-os értéket is elérheti. A speciális rendszer SSD meghajtókhoz hasonló teljesítményt kínál, így jelentősen javítja a produktivitást. A kifejezetten professzionális felhasználásra szánt My Book VelociRaptor Duo számára egy 22 GB-os HD film átmásolásához alig 65 másodpercre, 2000 darab 5 MB-os fotó átmásolásához kevesebb, mint 33 másodpercre, 500 darab 5 MB-os MP3 átmásolásához pedig alig 8 másodpercre van szüksége.

Az új külső adattároló ideális választás lehet 3D-s rendereléshez, kép- és videó szerkesztéshez, illetve különböző tervezőprogramokhoz, valamint egyéb olyan alkalmazásokhoz is, amelyeknél gyors adattároló rendszer alkalmazására van szükség. A VelociRaptor merevlemezek a felhasználó döntése szerint működhetnek RAID 0, RAID 1 és JBOD módban egyaránt, attól függően, hogy maximális sebességre vagy maximális biztonságra van-e szükség. A két Thunderbolt port segítségével egyébként lehetőség van akár több My Book VelociRaptor Duo adattároló összefűzésére is.

A három év garanciával forgalomba kerülő külső adattároló rendszer mellé jár egy Thunderbolt kábel is. Az Apple Time Machine szoftverével és a HFS+ Journaled fájlrendszerrel egyaránt kompatibilis My Book VelociRaptor Duo az Amerikai Egyesült Államok területén és a Western Ditigal saját webáruházában már elérhető, ajánlott végfelhasználói ára pedig 899,99 dollár.

USB 3.0-s porttal érkeznek az új My Passport For Mac külső HDD-k

A ThunderBolt porttal felvértezett különlegesség mellett a Western Digital néhány új My Passport for Mac sorozatú külső adattárolót is bemutatott, amelyek jelenleg is forgalomban lévő társaiktól annyiban különböznek, hogy USB 2.0-s helyett USB 3.0-s portot alkalmaznak.

Az újdonságok közül az 500 GB-os modell 99, az 1 TB-os 119, a 2 TB-os pedig 199 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward