Külső HDD-k a Silicon Power-től és a Gigabyte-tól

A Silicon Power ezúttal legfrissebb USB 3.0-s csatolófelülettel, valamint 1 TB-os adattároló kapacitással rendelkező külső merevlemezeit mutatta be, ezzel egy időben a Gigabyte pedig egy rendkívül pici, 1,8 hüvelykes formátumú merevlemezt alkalmazó hordozható külső adattárolóval állt elő.

Külső HDD-k a Silicon Power-től és a Gigabyte-tól

A Silicon Power ezúttal legfrissebb USB 3.0-s csatolófelülettel, valamint 1 TB-os adattároló kapacitással rendelkező külső merevlemezeit mutatta be. Ezzel egy időben a Gigabyte egy rendkívül pici, 1,8 hüvelykes formátumú merevlemezt alkalmazó hordozható adattárolóval állt elő.

[bold]

1 TB-os USB 3.0-s külső merevlemezekkel bővült a Silicon Power kínálata[/bold]

A gyártó 2,5 hüvelykes formátumú mobil merevlemezt alkalmazó külső adattárolói közül nemrégiben néhányat vendégül láthattunk egy rövid teszt erejéig. Most a vállalat örömmel jelentette be, hogy elérhetővé váltak legújabb, Diamond10-es, Stream10-es és Armor70-es külső mobil merevlemezei, amelyek egyformán 1 TB-os adattároló kapacitást kínáló HDD-t alkalmaznak és USB 3.0-s csatolófelületet biztosítanak a gyors adatátvitel érdekében.

A friss külső merevlemezekhez is jár a cég saját fejlesztésű SP Widget névre keresztelt kis alkalmazása, ami adatmentésre, leveleink és könyvjelzőink mentésére és szinkronizálására, valamint az egyes könyvtárak adattitkosítás melletti mentésére is lehetőséget ad.

Az új, 1 TB-os, USB 3.0-s csatolófelülettel ellátott merevlemezek hamarosan megjelennek kereskedelmi forgalomban, ám várható ajánlott végfelhasználói áraikkal kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

[bold]

Pici külső HDD-t készítettek a Gigabyte mérnökei

[/bold]Megérkezett a Gigabyte A2 kisebb változata, amely A2 Tiny névre hallgat. Az újdonság mindössze 78 x 59 x 13 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig nem több 80 grammnál. A ház belsejében egy 1,8 hüvelykes, 160 GB-os adattároló kapacitást biztosító merevlemez lapul, ami rezgés- és ütéselnyelő felfüggesztést kapott.

A kis külső adattároló USB 2.0-s csatolófelülettel érkezik és szokás szerint most is egyetlen USB 2.0-s kábelt használ az adatátvitel, valamint a zavartalan tápellátás biztosítására. A csomagban a külső HDD mellett találunk egy kis szövet tokot, amelynek segítségével biztonságosan hordozhatjuk a terméket, de a kínálat részét képezi még a fentebb említett USB 2.0-s kábel is. Az A2 Tiny egyelőre csak 160 GB-os adattároló kapacitással lesz elérhető, méghozzá csak és kizárólag kőszén szürke színben.

A gyártó egyelőre nem árulta el, hogy az A2 Tiny pontosan mikor érkezhet meg az üzletek polcaira, illetve azt sem, hogy mennyibe fog kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward