Külső adattárolóként kezdhetnek új életet a lecserélt M.2-es SATA SSD-k

Az írásvédelmi kapcsolóval ellátott ház könnyen és gyorsan szerelhető, az USB 3.1 Gen2 Type-C kapcsolat pedig bőségesen elegendő.

Külső adattárolóként kezdhetnek új életet a lecserélt M.2-es SATA SSD-k

Az M.2-2280-as formátumú SSD-k egyre kedvezőbb áron kaphatóak, így már nem csak a SATA 6 Gbps-os, hanem a PCIe NVMe csatolót használó modellek között is szép számmal vannak megfizethető példányok. Amennyiben PCIe NVMe típusú modellel szeretnénk kiváltani meglévő M.2-es SATA 6 Gbps-os meghajtónkat, és a továbbiakban is számítunk szolgálatára, kézenfekvő megoldás lehet egy külső ház vásárlása, ami USB porton keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez. A SilverStone éppen most mutatott be egy ilyen megoldást, ami egyszerűen csak az MS10-es típusjelzést viseli.

Galéria megnyitása

Az alumíniumházzal rendelkező, elegáns kivitelben érkező újdonság 10 Gbps-os USB 3.1 Gen2 Type-C kapcsolatot alkalmaz, vagyis bőven elegendő adatátviteli sávszélességet biztosít az M.2-es SATA SSD-k számára. A 104 milliméter hosszú, 35 milliméter széles és 11 milliméter magas ház belsejében egy M.2-es foglalattal ellátott nyomtatott áramköri lapot találunk, ami nem csak M.2-2280-as, hanem M.2-2260-as, illetve M.2-2242-es formátumú kártyákat is fogad. Annak érdekében, hogy a SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel ellátott adattárolót USB portra lehessen ültetni, a termék tartalmaz még egy JMicron gyártmányú, JMS580 típusú hídchipet is. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy ez a termék csak és kizárólag SATA 6 Gbps-os M.2-es SSD kártyákat fogad, a PCIe csatolós megoldásokat abszolút nem kezeli, legyen szó NVMe vagy éppen AHCI protokollra támaszkodó megoldásokról.

Galéria megnyitása

A könnyedén szerelhető újdonság mellé jár egy kis szütyő is, ami hordozás közben védi a házat a nemkívánatos fizikai behatásoktól. Extraként még egy írásvédelmi kapcsolót is kapunk, ami akkor jöhet jól, ha azt szeretnénk, hogy az adott eszközről egyáltalán ne lehessen írni az éppen csatlakoztatott meghajtóra – bizonyos helyzetekben ez remek biztonság fokozó opció lehet.

A SilverStone MS10-es külső SSD háza rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói áráról azonban még nem hullott le a lepel. Mivel SATA alapú SSD-k számára készített megoldásról van szó, biztosan nem lesz túlságosan drága. Hasonló termék egyebek mellett a Raidsonic kínálatában is található, méghozzá 8590 forintos áron.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap