Külső adattároló két SSD-vel, 750 MB/s-os tempóval

A friss termék Thunderbolt porton keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez

Külső adattároló két SSD-vel, 750 MB/s-os tempóval

Napjainkban a kereskedelmi forgalomban kapható Thunderbolt porttal felszerelt külső adattárolók többségében merevlemezt találunk, ám akad néhány kivétel is. A kivételek táborát erősíti majd a Promise legfrissebb terméke is, amely Pegasus J2 névvel érkezik és hatalmas adatátviteli sebességet kínál.

A két darab SSD meghajtóval ellátott külső adattároló helytakarékossági okokból nem 2,5 colos SSD meghajtókkal, hanem mSATA formátumú SSD kártyákkal érkezik. Utóbbiaknak köszönhetően a külső adattároló 7,36 x 10,92 x 2,03 cm-es mérettel bír és mindössze 140 grammot nyom a mérlegen.

A Promise illetékesei nem árulták el, hogy az alkalmazott mSATA SSD kártyák pontosan milyen NAND Flash memóriachipeket használnak és milyen SSD vezérlő köré épülnek, de az azért kiderült, hogy mire számíthatunk velük kapcsolatban a sebességüket illetően. A RAID 0 tömbbe rendezett mSATA SSD meghajtók 750 MB/s-os adatátviteli tempót kínálnak, de akár RAID1 vagy JBOD módban is üzemelhetnek, igaz, ekkor alacsonyabb adatátviteli sebesség áll rendelkezésre. A Pegasus J2 egyetlen Thunderbolt kábel segítségével végzi az adatátvitelt, viszont külső tápadapter is jár hozzá.

A csomag Thunderbolt kábelt sajnos nem tartalmaz, így ennek beszerzése külön feladat lesz, ami nagyjából 50 dolláros kiadást jelent. A Pegasus J2 256 GB-os változata 800 dollárba kerül, az 512 GB-os példányért pedig 1500 dollárt kell letenni az asztalra.

Érdekesség, hogy a Newegg kínálatában két darab 256 GB-os mSATA SSD kártyát már kevesebb, mint 600 dollárért is kaphatunk, méghozzá három év garanciával. A Pegasus J2-re ezzel szemben „csak” két év garanciát vállal gyártója, ami egy ehhez hasonló prémium termék esetében mindenképpen különös.

A Pegasus J2 esetében további rossz hír, hogy egyelőre csak Mac OS X alatt üzemel. A jövőben remélhetőleg érkezik Windowsos támogatás is az újdonság mellé, bár napjainkban elég kevesen rendelkeznek Thunderbolt porttal ellátott asztali vagy mobil számítógéppel, ehhez hasonló külső adattárolót pedig még kevesebben vesznek – főleg ennyiért.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward