Külső 3D grafikai egység a Fujitsu fejlesztésében

Olyan új grafikai adapter megalkotásán dolgozik a Fujitsu, amely hathatósan felturbózhatja az ultra-hordozható és/vagy olcsó laptopok vizuális képességeit.

Külső 3D grafikai egység a Fujitsu fejlesztésében

Olyan új grafikai adapter megalkotásán dolgozik a Fujitsu, amely hathatósan felturbózhatja az ultra-hordozható és/vagy olcsó laptopok vizuális képességeit.

Az AMILO GraphicBooster-t az ASUS XG Station-jéhez hasonlóan csatlakoztathatjuk majd a laptopunkhoz, ellátva így azt egy gyorsabb grafikai egység képességeivel anélkül, hogy magán a laptopon bármit is alakítanunk kéne. Ha pedig épp nincs szükségünk a plusz látványerőre, úgy egyszerűen eltávolítjuk az egységet a gépből, és így az nem is fogyasztja feleslegesen az áramot.

Túl sok részlet ezen felül nem szivárgott még ki az egységről, de annyit lehet tudni, hogy az AMD valamelyik ATI Radeon lapkakészletét használja majd, valamint egy eleddig ismeretlen, az XGP névre hallgató technológiát, ami állítólag arra hivatott, hogy egyensúlyt teremtsen teljesítőképesség és fogyasztás között.

A tesztek szerint az egység rendkívül hatékony - mintegy négyszer jobb eredményt mutatnak fel a vele felvértezett gépek. A GraphicBooster emellett rendelkezik DVI és HDMI kimenettel is, így egy PC-hez vagy HDTV-hez is csatlakoztathatjuk általa a laptopunkat, amennyiben az erre alapból nem ad lehetőséget. Nem lehet biztosan tudni azt sem, hogy milyen számítógépes interfészt fog majd  használni, de a grafikai igényekből kiindulva legalábbis valószínűsíteni lehet az ExpressCard-ot.

Ár és megjelenés egyelőre nem ismeretes - azonban az új ATI-technológia lehetősége azt sugallja, hogy várhatóan a Mobility Radeon HD 4000-es sorozat egy jövendőbeli frissítésével függ össze a dolog, így az egység érkezése talán valamikor az év második felében váható, az AMD hordozható video-sorozatának valószínűsített frissítési időpontjával összhangban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward