Különleges VR headsetet mutatott be a Xiaomi

A Mi VR Play egy alacsony költségvetésű, de jól átgondolt, és többféle kivitelben is elérhető kiegészítő lett.

Különleges VR headsetet mutatott be a Xiaomi

A Xiaomi is bemutatta első VR kiegészítőjét, ami meglehetősen szokatlan külsőt kapott. A Mi VR Play néven érkező eszköz az olcsóbb megoldások közé fog tartozni, szóval nem meglepő módon elektronikai egységeket nem tartalmaz, hasonlóan a Cardboardhoz, a minőségét tekintve viszont más dimenzió lesz, mint a Google filléres fejlesztői eszköze.

A Mi VR Play első látomásra úgy tűnhet, hogy csak egy játékszer, de valójában minden pontján jól átgondolt megoldásokat vonultat fel. A szerkezet egész borítása rendkívül könnyed és légáteresztő Lycrából áll, az okostelefont pedig nem bepattintani vagy beszíjazni kell a helyére, hanem be kell zipzárazni a lencsék elé. A Xiaomi olyan zipzárat használt, amit két irányból lehet nyitni vagy zárni, ez kényelmesebbé teszi a használatát. A Mi VR Play esetében garantáltan nem kell attól tartani, hogy az mobil egy óvatlan pillanatban kiesik a helyéről, és alighanem magának a VR eszköznek sem eshet baja a szövetből álló burkolat alatt. A kiegészítő eleje kétoldalt nyitott, ami azért jó, mert így mindkét irányból be lehet tenni az okostelefont a helyére, ráadásul ez segíti a szellőzést is, nem fog egyszerűen túlmelegedni a „bezárt” készülék. A méretéből és kialakításából adódóan eltérő képátlójú mobilok befogadására képes a Mi VR Play; legalább 4,7 hüvelykes eszköz kell a kényelmes használathoz, de be tud fogadni olyan modellt is, aminek már 5,7 colos megjelenítő feszül az előlapján.

A kiegészítőbe rejtett okostelefont a Mi VR Play tetején található gomb segítségével lehet majd vezérelni. Ez a billentyű kívülről fémből van, és textúrázott a felülete, hogy a felhasználó ujja ne csússzon meg rajta, belülről pedig egy nagyon puha szilikon rész található, ami finoman, de határozottan, anélkül érintkezik a mobillal, hogy kárt tenne abban. A két precízen kidolgozott lencse türköződésmentesen teszi majd a dolgát, ezzel is hozzájárulva a lehető legjobb élmény biztosításához. A vállalat külön kiemelte, hogy ezeknél a lencséknél nagyon apró, legfeljebb egyetlen század-milliméteres eltérést tolerálnak a gyártás során. A Mi VR Play belsejében négy csúszásmentes „papucs” gondoskodik arról, hogy a behelyezett masina véletlenül se tudjon elmozdulni, miközben a felhasználó folyamatosan forgolódik fején a kiegészítővel – ezeket úgy helyezték el a tervezők, hogy ne érhessenek a mobilok előlapján esetlegesen meglévő fizikai gombokhoz.

A rugalmas pántokkal rögzíthető kiegészítő 201 x 107 x 91 milliméteres vonalakkal határolható körül, és mindössze 208 grammot nyom – egy átlagos telefonnal együtt sem haladja majd meg a tömege a 400 grammot. A Xiaomi VR headsetje alapvetően fekete, de szerencsére azoknak sem kell majd csalódnia, akik egy kicsit – vagy nagyon – színesebb megoldást is szívesen fogadnak. A Mi VR Play elérhető lesz különböző mintázatú szövet borításokkal is. Az egyszerű farmermintástól kezdve a terep- vagy leopárddmintáson át a virágokkal beborítottig összesen hatféle változatot mutatott azt eszközből a sajtóanyagban a kínai vállalat.

Megvásárolni egyelőre nem lehet a Xiaomi Mi VR Playt, csak azok juthatnak hozzá, akiknek a regisztrációját előzetesen elfogadta a gyártó a bétaprogramra. Ezek a szerencsés emberek viszont jóformán ingyen megkapják a terméket, ugyanis mindössze 1 jüant kell érte kifizetniük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward