Különleges videokártyákkal rukkolt elő a Galaxy

A piac leggyorsabb GeForce GTX 780 Ti videokártyája mellett egy egyedi hűtéssel, illetve egyedi NYÁK lappal ellátott GeForce GTX 760-as modell is bemutatkozott.

Különleges videokártyákkal rukkolt elő a Galaxy

A Galaxy háza táján pörögnek az események: a vállalat bejelentette Gamer videokártya családjának első tagját, amely GeForce GTX 760-as alapokon nyugszik, és ezzel egy időben formálisan hódító útjára indította legújabb csúcskategóriás termékét is, amely a GeForce GTX 780 Ti Hall of Fame nevet viseli.

Galaxy GTX 760 Gamer

A Galaxy Gamer Series névre hallgató videokártya családjának első tagja egy kínai sajtóeseményen mutatkozott be. Az új videokártya egyedi nyomtatott áramköri lapra épül és egyedi, meglehetősen szokatlan dizájnt alkalmazó hűtőt hordoz magán.

Az újdonság GPU-ja szokás szerint ezúttal is 1152 CUDA maggal, 96 textúrázóval és 32 renderelő egységgel gazdálkodik, ám már nem referencia, hanem alaposan megemelt órajeleket alkalmaz. A referencia modelleknél a GPU 980 MHz-es alap-, és 1033 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajellel gazdálkodhat. Ezzel szemben a GTX 760 Gamer esetében már 1086 MHz-es alap-, és 1150 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajel áll rendelkezésre. A 256-bites memória-adatsín végén elhelyezkedő GDDR5-ös fedélzeti memória 6 GHz-es effektív órajelen üzemel, tehát ennek nem piszkáltál meg a sebességét a Galaxy mérnökei.

A különleges dizájnnal érkező videokártya hűtő kétslotos felépítésű és két darab, egyenként 80 milliméteres átmérőjű ventilátort alkalmaz.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a GTX 760 Gamer Kínán kívül máshol is elérhető lesz-e.

Galaxy GeForce GTX 780 Ti Hall of Fame

A GeForce GTX 780 Ti alapokon nyugvó termék ugyanolyan nyomtatott áramköri lapot alkalmaz, mint amilyet a GeForce GTX 780 HoF modellnél már megismerhettünk. Az egyedi felépítésű, fehérben pompázó nyomtatott áramköri lap tízfázisú VRM áramkört hordoz magán, amely ChiL CHL8318-as vezérlőre, illetve IR3550 PowIRstage DrMOS egységekre alapoz és akár 480 ampernyi áramerősség leadására is képes. Az új videokártya két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozóval érkezik.

A fedélzeten található teljes értékű GK110-es GPU minden bizonnyal alaposan megemelt órajeleken ketyeg – a pontos értékek egyelőre nem ismertek, ugyanis az órajelek véglegesítése még mindig zajlik. Órajelek ide vagy oda, az már biztos, hogy a melegedő komponensek hűtéséről egy egyedi felépítésű megoldás gondoskodik, amely kialakítása miatt három slotnyi helyet foglal el az adott számítógépházban. A nagyméretű ventilátorokkal, nyolc milliméter vastag hőcsövekkel és számos alumínium lamellával ellátott videokártya hűtő halkan és hatékonyan teszi a dolgát.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Galaxy GeForce GTX 780 Ti HoF pontosan mikor kerül a boltok polcaira, valamint azt is homály fedi, hogy az újdonság pontosan mennyibe kerül majd. Az viszont már biztos, hogy a Galaxy GeForce GTX 780 Ti HoF lesz a boltok polcain lévő modellek közül a leggyorsabb – legalábbis a gyártó illetékesei ezt állítják. Kíváncsian várjuk a további részleteket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward