Különleges tábla PC-k Sony módra

A tábla PC-k piaca rendkívül dinamikusan bővül. A legfrissebb hírek szerint hamarosan a Sony is elérhetővé teszi első Android 3.0-s alapokon nyugvó tábla PC-it, amelyek rendhagyó felépítésükkel próbálják majd felhívni magukra a figyelmet. A két újdonság a Sony S1 és a Sony S2 nevet viseli: az első egy 9,4 hüvelykes képátlójú kijelzőt tartalmaz, míg a második már két darab 5,5 hüvelykes képátlójú megjelenítővel érkezik és kagylóhéj dizájnnal bír, azaz összecsukható. A hivatalosan is bemutatott újdonságok mellett két egyéb különlegesség is érkezik, amelyekről szintén említést teszünk.

Különleges tábla PC-k Sony módra

A tábla PC-k piaca rendkívül dinamikusan bővül. A legfrissebb hírek szerint hamarosan a Sony is elérhetővé teszi első Android 3.0-s alapokon nyugvó tábla PC-it, amelyek rendhagyó felépítésükkel próbálják majd felhívni magukra a figyelmet. A két újdonság a Sony S1 és a Sony S2 nevet viseli: az első egy 9,4 hüvelykes képátlójú kijelzőt tartalmaz, míg a második már két darab 5,5 hüvelykes képátlójú megjelenítővel érkezik és kagylóhéj dizájnnal bír, azaz összecsukható. A hivatalosan is bemutatott újdonságok mellett két egyéb különlegesség is érkezik amivel foglalkozunk.

Bemutatkozik a Sony S1 és S2

A gyártó által a napokban kiadott hivatalos sajtóközlemény elég szűkszavú, már ami a két újdonság specifikációit illeti, de azért a különböző forrásoknak hála, mégis tudható, hogy nagyjából milyen tulajdonságokkal érkeznek a termékek. Az S1-es modell esetében a 9,4 hüvelykes érintőkijelző 1280 x 800 pixeles natív felbontás mellett üzemel, míg az S2-ben elhelyezett 5,5 hüvelykes képátlójú érintőkijelzők már 1024 x 480 pixeles natív felbontást kínálnak. Az S2 esetében érdekesség, hogy a két kijelzőnek hála, lehetőség nyílik egy kis multitaskingra: az egyik alkalmazás az alsó, míg a másik a felső kijelzőn futtatható, de akár azt is megtehetjük, hogy az alsó kijelzőt vezérlő funkcióra használjuk - billentyűzetként vagy játékvezérlőként - a felsőn pedig az adott játék vagy alkalmazás fut majd.

A Tegra 2-es SoC köré épülő újdonságok közül az S1-es modell különleges dizájnjának és lekerekített éleinek köszönhetően kényelmes használatot tesz lehetővé. A másik termék a dupla kijelző miatt lesz különleges és bizonyos feladatok alkalmával azt a modellt is kényelmesen, praktikusan használhatjuk majd.

 

A Sony hivatalos bejelentése arról nem szól, hogy a két új tábla PC pontosan mikor jelenhet majd meg és mennyibe fognak kerülni. Az Engadget értesülései szerint a két újdonság valamikor ősszel érkezhet meg az Amerikai Egyesült Államokba, ahol az S1-es példány 600 dollár körüli, míg S2-es társa 700 dollár körüli áron lesz elérhető.

[bold]Még egy tábla PC, valamint egy új notebook érkezésére is lehet számítani

[/bold]Az S1-es és S2-es Android 3.0-s tábla PC-k mellett egy Ultimate Mobil PC néven emlegetett ultravékony notebookról, valamint egy Freestyle Hybrid PC-ről is érkeztek hírek.

Kezdjük a sort utóbbival, azaz a Freestyle Hybrid PC-vel, ami tulajdonképpen nem más, mint egy különleges tábla konfiguráció, ami az ASUS Eee Padra hasonlít, tehát van "kihajtható" billentyűzete. A termék a rendelkezésre álló információk szerint 9,4 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel kerül majd forgalomba, és Atom processzorral rendelkezik, ami arra enged következtetni, hogy a Sony az Intel nemrégiben bejelentett Oak Trail platformját használja majd a termékhez. Az újdonság előtelepített Windows 7 operációs rendszerrel kerül majd a boltok polcaira, méghozzá valamikor októberben, 799 dolláros áron.

A másik konfigurációval kapcsolatban, ami Ultimate Mobil PC néven fut, egyelőre semmi érdemleges információ nem áll rendelkezésre. A friss jövevényről csak annyit említenek a pletykák, hogy 13,3 hüvelykes képátlójú kijelzővel fog érkezni.

Reméljük, hamarosan friss információk is napvilágot látnak a négy újdonsággal kapcsolatban.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward