Különleges Samsung kapott Android 9.0 frissítést

Különleges Samsung kapott Android 9.0 frissítést

A Samsung előállt a Galaxy Note FE legújabb főverziós frissítésével, ami több szempontból is egy váratlan lépésnek tekinthető a cég részéről. De mindenképpen örömteli dologról beszélhetünk, ami érdekes lehetőséget vetít előre.

A Galaxy Note FE nem a legnagyobb népszerűségnek örvendő Galaxy Note szériás termék, sőt, elképzelhető, hogy éppen az ellenkezőjéről van szó, talán ebből adta el a legkevesebbet a termékcsalád története során a cég. Ez egy hányatott sorsú modell, és talán sok olvasónk már nem is emlékszik rá. A Galaxy Note 7 újrakiadásáról van szó, amihez a Samsung eddigi legnagyobb mobilos botránya kapcsolódik. Ez volt az az okostelefon, melyben az akkumulátorok különböző módokon hajlamosak voltak megsemmisülni, ezért teljesen ki lett vonva a forgalomból, a Galaxy Note FE megjelenésével pedig a cég valószínűleg a megmaradt komponenseket próbálta értékesíteni egy bizonyságosabb akkumulátorra bízva. A szóban forgó eszköz bőven az eredeti megjelenését követően, 2017 júliusában futott be újra (hamar jött az utódja a Galaxy Note8 személyében), és akkor már gyárilag az Android 7.1.1-gyel bukkant fel, szóval ez a mostani a második főverziós frissítése.

Galéria megnyitása

A Galaxy Note FE ugyanazt az Android 9.0 frissítést kapja meg a Samsungtól, amit az újabb készülékek is. Ennek megfelelően nem a korábbi grafikus felhasználói felületet örökíti tovább, hanem itt már a vállalat vadiúj megoldása, a One UI rajzolódik majd ki az 5,7 hüvelykes megjelenítőn a telepítést követően. Ez egy nagyon ergonomikus kialakítású megoldás lett, ahol a gombok sok esetben alulra kerültek, letisztult kialakítással és természetes színekkel lehet számolni, a kezelést pedig gesztusvezérlés is könnyíti. A frissítés kapcsán kiemelendő még, hogy a márciusi javítási csomaggal van ellátva. Ennek köszönhetően a biztonság is megfelelően garantálva van.

Galéria megnyitása

A Samsung Galaxy Note FE főverziós frissítése Szaúd-Arábiában jelent meg, de hamarosan más régiókban is elérhetővé válhat. Egy nagyjából 1,5 GB-os csomagról beszélhetünk, aminek a letöltését javallott stabil internetkapcsolat biztosítása mellett megoldani.

Érdekesség a mostani frissítés kapcsán, hogy a Galaxy Note FE ugyanazt a Samsung Exynos 8890 rendszerchipet használja, amit a vállalat fejlesztői a Galaxy S7 széria több tagjánál is használtak. És ebből kiindulva nem lenne meglepő, ha esetleg még az SGS7 modellek is megkapnák az Android 9.0 frissítés a One UI grafikus felhasználói felülettel. Ezek a felsőkategóriás eszközök már három évesek, és még az Android 6.0-val debütáltak, de az Android Oreo frissítést megkapták. Eddig ennyire régi készülékeket még nem frissített a Samsung, és talán most sem fog, de minden korábbinál közelebb áll ehhez.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap