Különleges Radeon HD 7970-esek az MSI-től

A gyártó egy alap és egy tuningolt Radeon HD 7970 Boost Edition videokártyával rukkolt elő.

Különleges Radeon HD 7970-esek az MSI-től

Az MSI Radeon HD 7970-es kínálata két új, Boost Edition sorozatú modellel bővül, amelyek - ahogy az már az elnevezésből is kiderülhetett - PowerTune Boost támogatással érkeznek.

A két új videokártya közül az "sima" változat 925 MHz-es alap és 975 MHz-es PowerTune Boost órajelen ketyeg. A GPU szokás szerint most is 2048 stream egységet kínál, ám a korábbi Radeon HD 7970-es modellekhez képest új steppingre alapoz - ezért van lehetőség a PowerTune Boost támogatás engedélyezésére. A 384-bites adatsín végén lógó 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében 5,5 GHz-es effektív órajelet alkalmaztak a vállalat mérnökei.

A friss termékből az alap mellett egy OC, azaz gyárilag tuningolt kiadás is érkezik, amely már 1 GHz-es alap- és 1,05 GHz-es PowerTune Boost órajelet alkalmaz, GDDR5-ös memóriachipjei pedig 5,5 GHz-es effektív órajelen ketyegnek. Az új videokártyák mindketten 253 wattos TDP-vel bírnak, működésükhöz pedig egy nyolctűs és egy hattűs PCI Express tápkábel alkalmazására van szükség.

A megfelelő hűtésről mindkét esetben egy egyedi, Twin Frozr III-as típusú videokártya hűtő gondoskodik, amely két, egyenként 80 milliméteres átmérőjű Propeller Blade ventilátorral érkezik. A hűtés a referencia modellekéhez képest nem csak hatékonyabb, hanem halkabb is, ami jó hír. A videó kimenetek között ezúttal is két dual-link DVI port, egy HDMI 1.4a csatlakozó és két 1.2-es mini-DisplayPort lapul.

Az új videokártyák hamarosan megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward