Különleges pendrive a Sony-tól androidos készülékekhez

A japán gyártó megoldása egyszerre rendelkezik USB 2.0 és microUSB felülettel amellett, hogy tekintélyes tárhelyet is magában foglal.

Különleges pendrive a Sony-tól androidos készülékekhez

Az okostelefonok és a táblagépek mellé a gyártók egyre érdekesebb kiegészítőkkel állnak elő. Jó példa erre a hírünk főszereplője is, ami egyenesen a Japánból, a Sony berkeiből érkezett.

A termék lényegében egy mezei pendrive lenne, ha nem lenne rögtön mindkét oldalán egy USB csatlakozó felület, ráadásul eltérő formában. Az egyik végén egy normál méretű, míg a másikon egy okostelefonokon kötelező jelleggel helyet kapó microUSB méretű port van. A Sony mérnökei azzal a céllal álmodták meg, és hozták létre ezt a tárolót, hogy mindenféle kábelezés nélkül is könnyen mozgathassunk adatokat az okostelefonok, táblagépek, asztali és hordozható számítógépek között a mindennapjaink során. A gyártó semmilyen különösebb elnevezéssel nem illette az érdekes eszközt, mindössze SA1/B jelöléssel lehet majd rátalálni.

Az adattárló használatának csak az Android felől van feltétele. Amennyiben mobillal vagy tablettel akarjuk ezt társítani, legalább az Android 4.0.3-nak kell lennie a masinánkon. A Sony-k ugyanis ettől kezdve támogatják az USB-OTG (On-The-Go) eljárást, ami ehhez persze elengedhetetlen. Emellett még be kell szerezni hozzá egy kompatibilis fájlkezelő alkalmazást is a Google Play Store rendszeréből, és már indulhat is a másolgatás nagyüzemben.

Az eszköz nagyon kompaktra sikeredett, ránézésre szinte csak a két csatlakozási felület alkotja: 18,9 x 9 x 31,4 milliméteres, a tömege pedig mindössze 6 gramm. A kapacitását tekintve készül belőle 8, 16 és 32 GB-os is, így ilyen téren csak a maximalistáknak lehet rá panasza. Ha dolgozik, azt egy LED-nek hála mi is láthatjuk majd – ennek a megléte komoly pozitívum ilyen kicsi méret mellett. Három színben (fekete, fehér és lila) lehet majd megvásárolni. A színét a kupakja fogja megadni, a termék önmagában fekete lesz. Sajnos az nem derült ki, hogy milyen sebességgel lehet majd írni és olvasni az apróságot. Túlzottan nagy sávszélessége egyik irányba sem lesz, hiszen a fent kiderülteknek megfelelően egy USB 2.0-s megoldással van dolgunk.

Az újdonság(ok) Sony USM-8SA1/B, USM-16SA1/B és USM-32SA1/B típusjelzésekkel kerülnek majd a boltok polcaira – a számok értelemszerűen az adott kétoldalas tároló méretére utalnak. A legolcsóbb, 8 GB-os variáns 20 dollár lesz, a 16 GB-osért már 30 dollárt kell majd fizetni, míg a 32 gigásért 63 dollárt kell majd a kasszánál hagyni. A pendrive-ok kereskedelmi forgalomba januárban kerülnek majd a Sony közleménye szerint.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward