Különleges óriás táblagépet jelentett be az Archos

A Play Tab névre hallgató eszköz játékra lett tervezve, de nem úgy, ahogy azt az eddigi gamer eszközöknél láthattuk.

Különleges óriás táblagépet jelentett be az Archos

Az Archos termékkínálata ezúttal egy igazán érdekes eszközzel gyarapodott. Egy olyan táblagép érkezéséről számolhatunk be, ami az átlagosnál sokkal nagyobbra nőtt, és igazából nem is a megszokott funkciókra helyezi a hangsúlyt. A Play Tab célja az lesz, hogy az egész család számára jó szórakozást tudjon nyújtani egy időben.

A táblagépek általában 7-13 hüvelykes méretekkel rendelkeznek, de a legáltalánosabb talán a 10 colos formáció. Akadnak persze néha szélsőségesebb esetek is, ilyen volt például a Samsung Galaxy View, ami 18,4 colos képátlóval szolgált, azonban valószínűleg nem aratott túl nagy sikert, mert sosem kapott utódot a 2015-ös megjelenését követően. Most azonban az Archos megpróbál érvényesülni egy olyan termékkel, ami még a dél-koreai alakulat által létrehozott tabletet is jócskán túlszárnyalja, ugyanis 21,5 hüvelykes képátlóval rendelkezik. Az Archos Play Tab kijelzője azon túl, hogy óriási, Full HD felbontással rendelkezik, és széles betekintési szögekkel fog szolgálni, hogy minden irányból jól lehessen látni a felületét. Ez utóbbi jellemvonás itt különösen fontos, ugyanis a franciák elsősorban arra szánják ezt a tabletet, hogy a családtagok, barátok körülüljék, és társasjátékok digitális változatait „koptassák” rajta. Rengeteg játék lesz előtelepítve a masinán a hivatalos közlemény szerint, pontos számot nem közölt az Archos, de ezernél is több címmel kell számolni. Olyan példákat lehet említeni egyebek mellett, mint az Uno, szókirakó vagy a Monopoly.

Galéria megnyitása

A Play Tab képességeivel kapcsolatosan egyelőre nem árult el minden részletet a vállalat, de nagyvonalakban egy középkategóriás hardverrel kell számolni. Az újdonság bekapcsolását követően az Android 9.0 operációs rendszer fogadja majd a jövendőbeli tulajdonosokat, és a friss alapra az Archos egy egyedi grafikus felhasználói felületet húzott, ami illeszkedni fog a különleges igényekhez. A készüléket egy nyolcmagos rendszerchip fogja mozgásba hozni, de erről semmi mást nem lehet tudni. Néhány szaklap szerint a MediaTek Helio P-szériájának valamelyik tagja munkálkodhat majd itt. 3 GB-os rendszermemóriával lehet számolni, ami megfelelhet néhány applikáció szimultán futtatására, és úgy általában már elegendőnek bizonyulhat például az egyszerűbb játékoknál vagy filmeknél, és zenék lejátszása során. A háttértár 32 GB-os kapacitással rendelkezik, és ezt lehet majd bővíteni memóriakártya hozzáadásával, ha idővel szűkösnek bizonyulna.

Galéria megnyitása

A tervezők szem előtt tartották a Play Tab tervezésekor, hogy az asztalra letéve a játékpartik során váratlan veszélyeknek lehet kitéve. Éppen ezért masszív burkolattal látták el, ami bírni fogja például a fröccsenő nedvességet, és a nagyobb fizikai behatásokat, rezgéseket is. Az Archos közleményében foglaltak szerint 6 milliméteres laminált, edzett üveg oltalmazza a szerkezetet. És a képeken látható, hogy a hátoldalán olyan „talpak” helyezkednek el a négy saroknál, melyek valószínűleg arról próbálnak majd gondoskodni, hogy ne csússzon el az asztalon a gépezet. A termék egy 5000 milliamperes akkumulátorral lett ellátva, ami első hallomásra bizony nagyon soványnak hangzik. Az Archos mégis hosszú üzemidőt emleget, ez pedig azzal magyarázható, hogy a telep nem a megszokott 3,7 voltos feszültségen üzemel, hanem 7,4 voltos. Sajnos konkrét mérési adatokkal nem szolgált a vállalat a futási teljesítményt illetően.

Az Archos Play Tab megjelenésének időpontját nem jelölte ki pontosan a vállalat, csak úgy fogalmaz, hogy a 2019-es iskolakezdést veszi célba, szóval valamikor nyáron vagy szeptember elején futhat be. Európa-szerte hozzáférhető lesz a szerkezet, és mindössze 250 eurót kell majd érte leszurkolni, ami igazából nagyon jutányosan hangzik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap