Különleges monitorokat dobott piacra az LG

Az egyik hajlított kijelzővel érkezik, a másik pedig a piac első olyan megoldása, amely megkapta a DisplayPort over USB-C hitelesítést.

Különleges monitorokat dobott piacra az LG

Az LG két új monitort mutatott be, amelyek közül az egyik széles, hajlított kijelzővel érkezik, a másik pedig 4K-s panelt kapott, valamint elsőként ad lehetőséget arra, hogy USB-C porton keresztül végezzünk képtovábbítást, akkumulátortöltést és adatátvitelt.

Egy újabb hajlított kijelzős monitor a láthatáron

Az LG 34UC98 alapját egy 34 hüvelykes képátlójú panel adja, amely 21:9-es képaránnyal és 3440 x 1440 pixeles natív felbontással bír. A 10-bites (8-bit + A-FRC) panel az sRGB színteret több, mint 99%-ban képes lefedni, már ami a megjeleníthető színárnyalatok számát illeti. Fényerősség terén 300 cd/m2-es, dinamikus kontrasztarány terén pedig 5 000 000:1 értékre kell felkészülni, a GtG válaszidő pedig ezúttal 5 ezredmásodperc. A 60 Hz-es képfrissítési rátával dolgozó panel 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szögekkel rendelkezik, felülete pedig 3H bevonatot kapott, ami segít a tükröződés

csökkentésében.

A videó bemenetek között ezúttal két HDMI 2.0-s port, két Thunderbolt 2.0-s csatlakozó, valamint egy DisplayPort bemenet sorakozik, de ezen felül kétportos USB 3.0-s Hub is rendelkezésre áll, amelynek egyik csatlakozója Quick Charge támogatással bír. Az újdonság a PiP és a PbP funkciót egyaránt támogatja. A monitor háza két darab 7 wattos MaxxAudio hangszórót rejt, gyári állványa pedig a kijelző döntésére és 110 milliméteres tartományon belüli magasságállításra ad lehetőséget. A monitor állványa igény szerint fali konzollal is kiváltható, hisz a hátulján vannak VESA 100-as furatok.

Ez a példány március eleje óta már kínálatunkban is szerepel, ára pedig 290 000 forint körül mozog.

Érkezett egy 4K-s panellel ellátott, meglehetősen különleges monitor is

A második monitor a 27UD88 típusjelzést viseli, de már csak 27 hüvelykes képátlójú kijelzővel bír, ami 16:9-es képaránnyal és 3840 x 2160 pixeles natív felbontással gazdálkodhat. Ez a példány mégis különleges, hisz elsőként ad lehetőséget arra, hogy egyetlen USB 3.1 Type-C kábellel kapcsoljuk hozzá az adott noteszgépet, amelyen keresztül 4K-s tartalom továbbítható a kijelzőre, de ezzel egy időben adatátvitelre, illetve 60 wattos maximális teljesítménnyel történő akkumulátortöltésre is lehetőség nyílik. Ilyen funkcionalitást elsőként ez a monitor kínál a piacon, így elsőként érdemelte ki a DisplayPort over USB-C tanúsítványt.

Maga a 27 hüvelykes kijelző egyébként 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik és az sRGB színtér 99%-át fedi le. Ez a példány szintén 10-bites (8-bit + A-FRC) panelt kapott, ami ezúttal 350 cd/m2-es fényerősség, 5 000 000:1 dinamikus kontrasztarány és 5 ezredmásodperces GtG válaszidő mellett dolgozik. A hivatalos weboldal szerint a 60 Hz-es képfrissítési rátával dolgozó panelhez FreeSync támogatás is jár.

A termék hátulján a már említett univerzális USB 3.1 Type-C porton felül két HDMI 2.0-s csatlakozó, illetve egy DisplayPort 1.2-es bemenet várja a különböző konfigurációkat, USB 3.0-s hubból pedig egy kétportos megoldás érkezett, amelynek egyik portja támogatja a gyorstöltést. A kijelző egy ütőképes állványra kerül, amivel pivot/portré módba is forgatható a kijelző – amit egyébként gyárilag bekalibrálnak.

Az LG IPS alapú 27UD88-as megjelenítője rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 699 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward