Különleges hűtőt készítettek a Raspberry Pi 4 mellé

És a torony formátumú megoldás a Rasbperry Pi 3 Model B és Model B+ kiadásokat is támogatja.

Különleges hűtőt készítettek a Raspberry Pi 4 mellé

Az egyetlen nyomtatott áramköri lapra épülő apró hobbiszámítógépek melegedő komponenseire általában csak egy kisebb passzív hűtőbordát szokás rögzíteni, de ezt akár egy pici ventilátorral is megtámogathatjuk, amennyiben a terhelés indokolja. Vannak ennél extrémebb megoldások is, mint például apró folyadékhűtő blokkra támaszkodó kompakt folyadékhűtő szett, ami egyebek mellett itt is megtalálható. Aki a passzív hűtésnél valami hatékonyabbra vágyik, de nem szeretne drága folyadékhűtéssel bajlódni – ami egy picit talán túlzás is egy efféle hobbiszámítógépre –, köztes utat is választhat, hála a Seedstudio megoldásának, ami egy torony formátumú, hőcsővel is rendelkező megoldás.

Galéria megnyitása

A PC-s világ hűtőire emlékeztető ICE Tower alapját egy 5 milliméteres átmérőjű, „U” alakúra hajlított hőcső adja, amely alumínium lamellákból álló hűtőtömbhöz továbbítja a SoC által termelt hőt. A lamellatömb elé egy pici, 7 lapátból álló ventilátort szereltek, ami a GPIO tüskesorról kapja a működéséhez szükséges áramot. A tesztek szerint az új hűtővel felszerelt SoC üzemi hőmérséklete tuning esetén 80 Celsius fokról mindössze 40 Celsius fokra csökken, ami abszolút nem hangzik rosszul. Igazából már egy egyszerű hűtőbordával és egy pici ventilátorral is jelentősen csökkenthetjük a SoC üzemi hőmérsékletét, de ezt csak halkan jegyeznénk meg. A 0,4 W-ot fogyasztó hűtés a NYÁK négy furatját használja, amelyeken keresztül az adott házba rögzíthetjük a lapot, igaz, a torony formátumú hűtő alkalmazásával a gyári ház tetejét nem használhatjuk, hiszen a hűtés nem éppen kompakt. Gyakorlatilag egy 58 milliméter magas, 41 milliméter széles és 35 milliméter mély megoldásról van szó.

Galéria megnyitása

A termék különösen jól jöhet a Raspberry Pi 4 mellé, amelynél a SoC elég komolyam melegszik, így a throttling határt is eléri, amennyiben nem kap valamiféle hűtést. A helyzeten ugyan javít valamelyest a nemrégiben kiadott firmware, de így is érdemes bevetni valamilyen hűtést. A Raspberry Pi 4 Model B mellett a Raspberry Pi 3 Model B és a Raspberry Pi 3 Model B+ is szerepel a támogatott rendszerek listáján, a csomagban pedig minden szerelési anyag és eszköz megtalálható annak érdekében, hogy sikeresen felszerelhessük a terméket.

Az ICE Tower rövidesen megjelenik kereskedelmi forgalomban, ára 19,9 dollár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap