Különleges hűtéssel jönnek a Sapphire új HD 7950-esei

A vállalat legújabb Radeon HD 7950-ese is megkapta a különleges kétventilátoros hűtést, sőt, rögtön kétféle modell is készült belőle.

Különleges hűtéssel jönnek a Sapphire új HD 7950-esei

Először a Sapphire felsőkategóriás Radeon HD 7970-esén találkozhattunk a Dual-X névre keresztelt, két ventilátorral ellátott egyedi hűtéssel, ami most a Radeon HD 7950-es család egyes tagjain is elérhetővé vált. A legfrissebb jövevények között egy referencia órajeleken üzemelő, valamint egy gyárilag tuningolt példányt találunk – a két modellt a PCB színe alapján ránézésre is könnyű megkülönböztetni egymástól.

Az „alap” változat költséghatékony kék nyomtatott áramköri lapra alapoz, míg gyárilag megemelt órajelekkel érkező társa már egy feketében pompázó PCB-t alkalmaz. A termékeken öt darab hőcsővel, számos alumínium lamellával és két ventilátorral ellátott Dual-X videokártya teljesít szolgálatot.

Az új Radeon HD 7950-esek közül az „alap” változat 28 nm-es csíkszélességgel készülő Tahiti GPU-ja 950 MHz-es magórajelen ketyeg, a memóriachipek esetében pedig 5 GHz-es effektív órajel áll rendelkezésre.

Ezzel szemben a második Dual-X hűtéssel ellátott Radeon HD 7950-es videokártyán már csak 810 MHz-en ketyeg a GPU, a memóriachipek viszont ebben az esetben is 5 GHz-es effektív memória órajelen dolgoznak.

Az újdonságok videó kimenetek tekintetében megegyeznek: mindkét videokártyán egy dual-link DVI, egy 1.4-es HDMI és két 1.2-es mini-DisplayPort csatlakozó foglal helyet. A két friss videokártya megjelenésével és várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem érkeztek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward