Különleges, hatékonyan tuningolható Radeonok az MSI-től

Hatféle Power Edition sorozatú videokártyával bővül a vállalat kínálata.

Különleges, hatékonyan tuningolható Radeonok az MSI-től

Az MSI kifejezetten a jó hűtéssel és jó tuningpotenciállal rendelkező videokártyát keresők számára ajánlja legfrissebbbb Power Edition sorozatú termékeit, amelyek között egy Radeon HD 7850-es, egy Radeon HD 7770-es és egy Radeon HD 7750-es példányt találnak az érdeklődők

Az összes friss videokártya egyedi hűtéssel érkezik: a Radeon HD 7850 esetében egy, a Radeon HD 7970 Lightning modellről már ismert Twin Frozr IV-es megoldást alkalmaztak a mérnökök, míg a Radeon HD 7700-as család tagjainál szerényebb hűtőteljesítményt kínáló, de ütőképes megoldásokra esett a választás. A Twin Frozr IV-es modell most is két ventilátorral, rengeteg alumínium lamellával és számos hőcsővel próbálja minél halkabban, ugyanakkor minél hatékonyabban hűteni a rá bízott komponenseket.

A Radeon HD 7770 esetében egy különleges megoldás teljesít szolgálatot, ami alap esetben egyventilátoros felépítéssel bír, de a csomag egy második ventilátort is tartalmaz, aminek a hűtőbordákra helyezett műanyag borítás elcsúsztatásával lehet helyet csinálni. A Radeon HD 7750-es modell szintén egyventilátoros hűtővel érkezik, de ennél a modellnél is kapunk egy extra ventilátort, amit ezúttal a beépített légkeverő fölé kell elhelyezni, ha extra hűtőteljesítményre van szükség.

Az újdonságok egyformán 80 milliméteres átmérőjű, Propeller Blade technológiára támaszkodó légkeverőket alkalmaznak, amely a referencia megoldásoknál akár 22 Celsius fokkal is képes csökkenteni a GPU üzemi hőmérsékletét (bár egy HD7750 esetében például már nem tudjuk hova). A légkeverők különlegessége, hogy poreltávolító funkciót társítottak hozzájuk, azaz a ventilátorok minden rendszerindítást követően 30 másodpercig ellentétes irányban pörögnek, így segítenek a hűtőbordák között lerakódó pormennyiség csökkentésében.

A tuning szerelmeseit az MSI méltán népszerű Afterburner alkalmazása várja, amely lehetővé teszi a GPU- és memória órajel emelését, sőt, a GPU, memória és VDDCI feszültségek módosítására is lehetőséget ad, így hatékonyan tuningolhatunk. Utóbbinak köszönhetően akár 45%-kal jobb tuningpotenciál elérésére is lehetőség van – a referencia modellekéhez képest. Annak érdekében, hogy a videokártyák hosszú élettartammal rendelkezhessenek és tuning alkalmával is stabilan üzemeljenek, a gyártó a Military Class III technológia követelményeinek megfelelő komponenseket használt a termékek elkészítésénél.

A hat friss videokártya pontos specifikációit a fenti táblázat leplezi le. Az 1 GB-nyi fedélzeti memóriával érkező Radeon HD 7750-es és Radeon HD 7770-es, valamint a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát tartalmazó Radeon HD 7870-es újdonság hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban.

A várható ajánlott végfelhasználói árakról nem szól a fáma.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward