Különleges GTX 680-asok a Galaxy műhelyéből

A Galaxy két különleges GeForce GTX 680-as videokártyán dolgozik, amelyek mindketten egyedi hűtéssel és egyedi felépítésre alapozó nyomtatott áramköri lappal (PCB) érkeznek.

Különleges GTX 680-asok a Galaxy műhelyéből

A Galaxy két különleges GeForce GTX 680-as videokártyán dolgozik, amelyek mindketten egyedi hűtéssel és egyedi felépítésre alapozó nyomtatott áramköri lappal (PCB) érkeznek.

[bold]

Galaxy GeForce GTX 680, 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával

[/bold]

Az első olyan termék, amely itt-ott szakít a referencia felépítéssel, nem kevesebb, mint 4096 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával és egyedi felépítéssel rendelkező videokártya hűtővel érkezik. A különlegesség 16 darab 2 Gb-es GDDR5-ös memóriachipet hordoz magán. Az egyedi felépítéssel készülő nyomtatott áramköri lap 5+2 fázisú tápellátást kapott, amely egy hattűs és egy nyolctűs PCI Express tápkábel alkalmazását követeli meg.

A VRM részleg az International Rectifier által gyártott DirectFET-eket alkalmaz és a pletykák szerint a VRM vezérlő esetében is saját utakon jártak a Galaxy mérnökei, amelynek eredményeként szoftveresen vezérelhető VRM chip kerülhetett az újdonságra.

 

Az egyedi PCB felett egyedi tervezésű videokártya hűtőt láthatunk, amely több hőcsőre, nagyméretű, alumínium lamellákból álló hűtőtömbre és két darab, egyenként 90 milliméteres átmérőjű légkeverőre támaszkodik. Az újdonság esetében a GPU alap órajele 1,1 GHz-es értéket képvisel majd. Árral és várható megjelenéssel kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Érkezik a Galaxy GTX 680 Hall of Fame Edition is

A második videokártya már egy igazi különlegesség, amely nem csak egyedi felépítéssel, hanem gyárilag igen komolyan megemelt órajelekkel kerül forgalomba. A gyártó az új videokártya prototípusáról tartott egy kisebb bemutatót egy kínai rendezvényen. A jelenleg is készülő termék ugyanolyan hűtéssel rendelkezik majd, mint amilyennel a GTX 580 Multi-Display modell is fel volt szerelve. A szóban forgó videokártya hűtő több hőcsővel és rendkívül komplex, alumíniumból készült hűtőtömbökkel rendelkezik, amelyek felett három darab 90 milliméteres átmérőjű légkeverő látható. A hűtő borítása mögött kék LED-es világítást is elhelyeztek a mérnökök.

A GTX 680 HOF modell egy fehér nyomtatott áramköri lapra épül, ami a Galaxy háza táján az abszolút felsőkategóriás videokártyákat jelöli. A tápellátásról egy 8+2+2 fázisú VRM áramkör gondoskodik, amely ugyancsak az International Rectifier DirectFET-jeit alkalmazza, méghozzá minőségi tekercsekkel karöltve, viszont a tápáramkör digitális helyett analóg felépítésre támaszkodik. A tápáramkör vezérléséről a Galaxy saját, GX31 kódnevű VRM vezérlőchipje gondoskodik, amely szoftveres vezérlést, szoftveres feszültség monitorozást és szoftveres fogyasztás ellenőrzést egyaránt biztosít. A VRM áramkör két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót alkalmaz.

Az új videokártya dupla BIOS-szal érkezik majd és feszültségellenőrző kivezetéseket is felvonultat. Extra, hogy a termékhez egy „OC Panel” névre keresztelt kis kiegészítőt is lehet majd alkalmazni, ami a videokártyán található OC Panel kimenetre csatlakozik. Ez a megoldás hasonló az EVGA EVBot névre keresztelt kiegészítőjéhez. Emellett a friss Magic Panel szoftver is jár majd a termékhez, amely rengeteg beállítási lehetőséget kínál. A gyártó sajnos nem árulta el, hogy pontosan milyen órajelekre számíthatunk a különlegesség esetében, de az biztos, hogy a termék rendkívül jó tuningpotenciállal érkezik majd.

Árral és a megjelenés várható időpontjával kapcsolatban ennél a videokártyánál sem állnak rendelkezésre információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward