Különleges GTX 560 Ti videokártyák POV/TGT módra

Különleges GTX 560 Ti videokártyák POV/TGT módra

A GeForce GTX 560 Ti néhány napja már kapható kereskedelmi forgalomban, sőt, már az sem titok, hogy mire számíthatunk a termékkel kapcsolatban, már ami a teljesítményét illeti. A GeForce GTX 560 Ti megjelenése után csokorba szedtük az Nvidia különböző partnereinek videokártya újdonságait, amelyek között referencia felépítéssel és órajelekkel rendelkező modellek éppúgy voltak, mint gyárilag tuningolt, komolyabb hűtéssel felvértezett megoldások. A Point of View illetékesei első körben csak egy referencia modellről rántották le a leplet, ám ma megmutatták azt is, hogy mi lapul még a vállalat tarsolyában, ha GeForce GTX 560 Ti-ről van szó.

A Point of View és a TGT együttműködésének gyümölcseként létrejött újdonságok között háromféle tuningolt modellt találunk. A friss videokártyák esetében közös tulajdonság, hogy mindannyian GF114-es GPU köré épülnek, amely 384 CUDA maggal és 256-bites memória interfésszel érkezik. Fedélzeti memóriából mindhárom modell esetében 1 GB-nyi áll rendelkezésre, a memóriachipek típusa pedig ezúttal is GDDR5-ös. A POV/TGT GeForce GTX 560 Ti TFC sorozat tagjainál a gyártó 12 rétegű nyomtatott áramköri lapot (PCB) használt és a tápellátás esetében is eszközöltek néhány módosítást, így a termékek egy hattűs és egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót igényelnek a stabil működéshez. Az új videokártyák komoly szűrésen estek át, majd a megfelelő példányokat a német TGT szakemberei vették kezelésbe. Az újdonságok természetesen ezúttal is DirectX11-es, PhysX, CUDA, Nvidia 3D Vision és kétutas SLI támogatással érkeznek. 

A gyártó állítása szerint az új videokártyák tápellátásának megalkotásánál az Nvidia GeForce GTX 580-hoz kiadott ajánlását követték, így az új GeForce GTX 560 Ti modellek minőségi tápellátással és a szokásosnál nagyobb nyomtatott áramköri lappal érkeznek annak érdekében, hogy maximálisan stabilan működhessenek. Az említett videokártya sorozat három tagot tartalmaz: egy mérsékelten tuningolt példányt (Charged), egy közepesen tuningolt megoldást (Ultra Charged) és egy igazi bestiát, amely szokás szerint most is a „BEAST” nevet kapta. A referencia specifikációkkal érkező GeForce GTX 560 Ti modelleknél a GPU 822 MHz-en, a CUDA magok 1644 MHz-en, a memóriachipek pedig 4008 MHz-es effektív órajelen ketyegnek. Ehhez képest a POV/TGT újdonságai az alábbi specifikációkat kínálják:

 

[list type="unordered"]

[*]POV/TGT GeForce GTX 560 Ti TFC Charged: 860 MHz (GPU), 1720 MHz (CUDA magok), 4008 MHz (VRAM).

[*]POV/TGT GeForce GTX 560 Ti TFC UltraCharged: 911 MHz (GPU), 1822 MHz (CUDA magok), 4224 MHz (VRAM).

[*]POV/TGT GeForce GTX 560 Ti TFC „BEAST”: 954 MHz (GPU), 1908 MHz (CUDA magok), 4224 MHz (VRAM).

[/list]

Annak érdekében, hogy a tuningolt videokártyák hűtése se legyen alulméretezett, az újdonságok mindegyikét egy háromventilátoros, kétslotos felépítéssel rendelkező Arctic Cooling videokártya hűtővel látták el a mérnökök. A hatékony hőátadás érdekében még egy hátlapi hűtőlapot is kaptak a GeForce GTX 560 Ti TFC sorozat tagjai. Az Arctic Cooling videokártya hűtője 3 darab 92 mm-es átmérőjű ventilátorból, 84 darab alumínium lamellából és öt darab hőcsőből áll, így 250W-os TDP-ig hatékonyan alkalmazható.

A POV/TGT videokártya újdonságai hamarosan kaphatóak lesznek kereskedelmi forgalomban. A Charged modell 269 euróba, az UltraCharged változat 289 euróba, míg a „Beast” 309 euróba fog kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward