Különleges GeForce-ok Zotac és MSI módra

Az MSI végre hódító útjára indította folyadékhűtő blokkal ellátott GeForce GTX 480-as videokártyáját, ezzel egy időben a Zotac illetékesei sem tétlenkedtek, de ők inkább egy igen komolyan tuningolt, GF104 alapú termékkel próbálnak majd szerencsét a piacon.

Különleges GeForce-ok Zotac és MSI módra

Az MSI végre hódító útjára indította folyadékhűtő blokkal ellátott GeForce GTX 480-as videokártyáját, és a Zotacnál sem tétlenkedtek, de ők inkább egy igen komolyan tuningolt, GF104 alapú termékkel próbálnak majd szerencsét a piacon.

Zotac GeForce GTX 460 AMP! Edition: az egyik leggyorsabb gyári GTX 460-as videokártya

Az AMP! sorozatban helyet foglaló újdonság mindennel rendelkezik, amivel GTX 460-as társai: GF104-es grafikus processzor köré épül, amely 336 CUDA maggal bír és 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához. A termék DirectX 11-es, kétutas SLI, valamint PhysX támogatással egyaránt rendelkezik, alkatrészeinek hűtéséről pedig egy kétslotos megoldás gondoskodik.

A videó kimenetek között a szokásosat találjuk: két DVI port, egy HDMI csatlakozó és egy DisplayPort csatlakozó bújik meg a videokártyán. No de mitől is különleges a termék? Nos, attól, hogy a GPU a 675 MHz-es referencia magórajel helyett 810 MHz-en ketyeg, a CUDA magok órajelét pedig 1350 MHz-ről 1620 MHz-re rántották fel. Természetesen az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória sem úszta meg: a chipek a referenciának minősülő 3600 MHz helyett ezen a terméken már 4 GHz-en ketyegnek.

A GeForce GTX 460 AMP! Edition dobozában egy kis meglepetés is található: a gyártó a kártya mellé a Prince of Persia: The Forgotten Sands című játék teljes verzióját is odaadja, hogy legyen mivel játszanunk. A Zotac különleges GeForce GTX 460-asának ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

MSI GeForce GTX 480 HydroGen a folyadékhűtés minden előnyével

Az MSI újdonságát az idei Computex alkalmával már láthattuk, de most eljött az idő, hogy a termék végre kereskedelmi forgalomban is megjelenjen. A GF100-as grafikus processzorral ellátott videokártya DirectX 11-es, PhysX, CUDA és SLI támogatásokkal érkezik és szokás szerint 480 CUDA maggal áll a játékosok rendelkezésére. A rendszer a referencia modelleknél már megszokott tulajdonságokkal bír: a GPU 700 MHz-en ketyeg, a CUDA magok órajele 1400 MHz-es, míg az 1536 GB-nyi GDDR5-ös rendszermemória, amely egyébként 384-bites adatsín segítségével kapcsolódik a GPU-hoz, 3696 MHz-es órajelen üzemel.

Az MSI referencia paraméterekkel érkező terméke egy egyslotos, 830 grammos folyadékhűtő blokkot tartalmaz, amely a videokártya nyomtatott áramköri lapjának 70%-át fedi le és egyidejűleg hűti az összes melegedő alkatrészt (GPU, VRM, memóriachipek). A folyadékhűtő blokk belsejében 0,45 mm széles mikro csatornák futnak. A blokk használatával a gyártó szerint 24 Celsius fokkal alacsonyabb üzemi hőmérséklet érhető el a referencia modellekhez képest, plusz nem elhanyagolható tény az sem, hogy a hatékony hűtés némi extra tuningpotenciált eredményez. A folyadékhűtő blokk 1/4"-es fittingek fogadására lett felkészítve, így a legtöbb folyadékhűtő rendszerbe gond nélkül bekapcsolható, már ha a rendszer elegendő hűtőteljesítményt kínál egy ilyen csúcskártyához.

Az új videokártya minőségi alkatrészekből épül fel, amelyek a hadiipar követelményeinek is megfelelnek. A videó kimenetek között két DVI port és egy mini HDMI kimenet kapott helyet. Az MSI N480GTX HydroGen névvel ellátott terméke már előrendelhető, ajánlott végfelhasználói ára 700 dollár magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward