Különleges GeForce GTX 970-esek a Zotac műhelyéből

A Zotac egyik újdonsága kompakt felépítésével, míg a másik extrém órajeleivel próbál hódítani.

Különleges GeForce GTX 970-esek a Zotac műhelyéből

Egyre több gyártó kínálatában bukkannak fel kompakt GeForce GTX 970-es videokártyák, elég csak a Gigabyte vagy az ASUS korábban bemutatott megoldásaira gondolni, és most a Zotac is csatlakozik az illusztris körhöz. A vállalat az idei CES alkalmával lerántotta a leplet szuperkompakt GeForce GTX 970-eséről, amely a megszokott 10-11 hüvelyk helyett csak 6,8 hüvelyk hosszú – ez metrikus rendszerben számolva 172,72 milliméteres hosszt jelent.

Fotó: The Tech Report

A friss jövevény melegedő komponenseit egy kétslotos videokártya hűtő próbálja hűvösen tartani, ám ehhez csak egy ventilátort használ. A stabil tápellátásról a PCI Express 3.0 x16-os sloton felül egy hattűs PCI Express tápkábellel kell gondoskodni. SLI csatlakozó is van az apróságon, így akár kettő is dolgozhat belőle egyszerre egy gépben. Szomorú tény viszont, hogy a Zotac sajnos nem árulta el, pontosan milyen órajelekkel rendelkezik az új GeForce GTX 970, és az árról, valamint a megjelenés idejéről sem nyilatkozott egyelőre.

Az apró GeForce GTX 970-es mellett egy combosabb, alaposan tuningolt példány is feltűnt a gyártó standján, ami a GeForce GTX 970 AMP! Extreme Edition nevet kapta. Ez az újdonság nem kompakt felépítésével, hanem extrém órajeleivel próbál hódítani, ahogy arról egyik korábbi hírünkben már beszámoltunk.

Fotó: The Tech Report

Azóta kiderült, hogy az 1228 MHz-es alap- és 1380 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag órajelre támaszkodó újdonság, amelynek 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriája 7,2 GHz-es effektív órajelen ketyeg, hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Az új VGA ára 379-389 dollár magasságában helyezkedik majd el, azaz érezhetően drágább lesz egy referencia órajeleken ketyegő GeForce GTX 970-ekhez modellhez képest, amiket már 330 dollárért is haza lehet vinni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward