Különleges gamer billentyűzet a Cooler Mastertől

A Cooler Master legújabb gamer billentyűzetében akár gombonként szabályozhatjuk a világítást.

Különleges gamer billentyűzet a Cooler Mastertől

A Cooler Master Quick Fire XTi névre keresztelt billentyűzete Cherry MX sorozatú mechanikus billentyűkre támaszkodik – ízlésünknek megfelelően választhatunk Red, Blue vagy Brown sorozatúakat –, legnagyobb különlegessége azonban mégsem ez.

A kompakt Quick Fire XTi fedélzetén egyedi ledes háttérvilágítás kapott helyet, ami ezúttal nem RGB LED-eket, hanem piros és kék LED-eket alkalmaz, amelyek ötféle fényerősséggel képesek világítani külön-külön, vagy akár egyszerre is.

A beállítások jóvoltából összesen 35 féle világítási mód közül találhatjuk meg a számunkra legmegfelelőbbet, és vannak speciális effektek is. Mivel ezt talán jobb egy videóval szemléltetni, érdemes lehet megtekinteni az alábbi rövid bemutatót.

Az új billentyűzet segítségével egyedi "világítási térképeket" hozhatunk létre, így megszabhatjuk, melyik billentyű milyen színben, milyen fényerősséggel világítson, majd ezeket a profilokat egyszerűen és gyorsan váltogathatjuk – összesen négy profilgomb áll rendelkezésre. A makrók rögzítése és törlése ugyanilyen egyszerű: nincs szükség extra szoftverre, minden feladatot elvégezhetünk a billentyűzeten keresztül.

Az újdonság lecsatolható USB->microUSB 2.0 kábellel érkezik, ami 1,8 méter hosszú, szőtt kialakításának köszönhetően pedig a tekeredésre sem hajlamos. A billentyűzet hátoldalán kábelcsatornák segítik a kábel hatékony elvezetését.

Az egyes billentyűk kupakjai ABS típusú műanyagból készülnek és természetesen le is vehetőek, ha szükséges, felületüket pedig jó tapintási érzetet és extrém strapabíróságot kínáló UV bevonattal látták el. A klaviatúra 1 ms-os válaszidővel dolgozik, lehetőséget biztosít a Windows gomb letiltására és még médiagombokat is kínál, amelyek az Fn billentyű használatával aktiválhatóak. A termék Windows alatt 100%-os NKRO támogatást is kínál, amelynek keretén belül akár 104 billentyűlenyomás egyidejű érzékelésére és feldolgozására is képes.

A 439 milliméter széles, 130 milliméter magas és 41 milliméter vastag újdonság 1114 grammot nyom a mérlegen, és természetesen numerikus billentyűzet-résszel is rendelkezik. A termék riválisaihoz képest meglehetősen kompakt, hisz nincsenek rajta felesleges sallangok – ezt alighanem sokan értékelni fogják.

A Cooler Master CM Storm Quick Fire XTi egy igazán különleges, letisztult dizájnnal érkező, rengeteg hasznos funkciót kínáló billentyűzet, ami már el is érhető kereskedelmi forgalomban. Az újdonság hazai listaára 49 900 forint.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward