Különleges 8K-s kijelzők bemutatására készül a Sharp

A japán vállalat két érdekes 8K-s kijelzőről is leránthatja a leplet az IFA 2019 alkalmával.

Különleges 8K-s kijelzők bemutatására készül a Sharp

A Sharp a héten kezdődő IFA 2019 alkalmával több érdekes újdonsággal is előrukkol majd, amelyek között egyebek mellett két darab 8K-s LCD TV is jelen lesz: az egyik 120 hüvelykes paneljével, a másik pedig beépített 5G modemjével próbál érvényesülni a piacon.

A következő generációs 120 hüvelykes 8K-s LCD televízió egy igazi különlegesség a piacon, hiszen ilyen paraméterekkel rendelkező LCD TV még nem készült. A friss modell 7680 x 4320 pixeles natív felbontás mellett dolgozik majd, azt viszont még nem árulta el a gyártó, hogy a fényerősség és a képfrissítési ráta hogyan alakul. A Sharp második generációs kereskedelmi UHD televízióinál 100/120 Hz-es képfrissítési rátával és 400-1000 cd/m2-es maximális fényerősséggel találkozhattunk attól függően, SDR vagy HDR tartalom jelent-e meg rajtuk.

A másik érdekesség, vagyis az 5G modemmel ellátott 8K-s LCD televízió már egy másik szegmensben próbálhat szerencsét, ugyanis a gyártó elsősorban iskolákba és múzeumokba szánja. Az 5G-s modemmel ellátott 8K-s megjelenítő segítségével magas részletességű tartalmakat lehet távolról megtekinteni, legyen szó festményekről, építményekről, videókról, illetve egyéb dolgokról – és a megtekintés némi interakcióval is járhat, amennyiben az adott rendszer erre lehetőséget ad.

A Sharp egyébként egy 8K+5G infrastruktúrán dolgozik, ahol a magas felbontású videók és képek 5G-s hálózaton keresztül juthatnak el a végfelhasználóhoz, illetve az internetre. Például az 5G modemmel felszerelt kamerák azonnal továbbíthatják 8K-s tartalmaikat az internetre, akár HDR támogatás mellett is, külön okostelefon vagy egyéb kiegészítő használata nélkül. Ehhez persze megfelelő adatátviteli sávszélességre is szükség van, hiszen a 8K-s tartalmak 400-500 Mbps körüli, illetve ennél magasabb bitrátával készülhetnek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap