Különc számítógépházak a SilverStone standján

A SilverStone szokás szerint ezúttal is érdekes számítógépházakkal jelentkezik, amelyek más és más piaci szegmenseket vesznek célba.

Különc számítógépházak a SilverStone standján

Lencsevégen a Raven X RVX01

A SilverStone standján feltűnt egy meglehetősen érdekes számítógépház, a Raven X, amelynek egyik különlegessége, hogy az alaplap hátlapi portjai, illetve a bővítőkártyák hátlapjai nem a ház hátulján, hanem annak tetején foglalnak helyet.

Raven X

A rendhagyó elrendezés legnagyobb előnye, hogy az elrendezés jóvoltából a meleg levegő hatékonyan áramolhat felfelé, ahogy azt természetes körülmények között, nyitott rendszerben is tenné. A másik nagy előny, hogy a hosszabb, hátlapi hűtőlemez nélkül érkező videokártyák nyomtatott áramköri lapja ennek az elrendezésnek köszönhetően kevésbé hajlamos vetemedésre, elhajlásra.

Raven X

A piros-fekete színvilággal büszkélkedő számítógépház több bővítőhellyel is várja a 2,5 hüvelykes és 3,5 hüvelykes meghajtókat, szellőzése pedig abszolút nem rossz, hiszen a ház hátuljára és a ház tetejére 1-1, a ház előlapja mögé pedig rögtön három darab 120 milliméteres ventilátort szerelhetünk. Az acélvázat használó, ABS előlappal ellátott újdonság 195 milliméter széles, 473 milliméter magas és 470 milliméter mély.

Itt a konzol méretű Raven Z második generációja, az RVZ02

A SilverStone a Computexre magával hozta az ikonikus konzol méretű Raven Z számítógépház legújabb, RVZ02 típusjelzéssel ellátott változatát, ami új dizájnbeli megoldásokat vonultat fel. Az újfajta előlapon "V" alakban helyezkednek el a különböző állapotjelző LED-ek, a ház belsejében pedig normál magasságú Mini-ITX alaplap is elfér. Az újdonság SFX formátumú tápegységet fogad, de emellett vékony optikai meghajtó és néhány 2,5 hüvelykes adattároló is elfér benne. Jó hír, hogy a termék akár egy kétslotos, normál hosszúságú és magasságú videokártya számára is kínál helyet.

Raven Z

A demó konfigurációban, ami a fenti fotón látható, egy Core i7-es Haswell-E processzor, egy ASRock X99E-ITX/ac alaplap, egy SilverStone Argon AR06-os alacsony profilú processzorhűtő, valamint 16 GB-nyi DDR4-2933 MHz-es GeIL rendszermemória foglalt helyet. A videokártya szerepét egy ASUS GeForce GTX 980 Ti STRIX modellre osztották, a tápellátásért pedig egy SilverStone SX600-G típusú SFX tápegység felelt. Az operációs rendszert egy 256 GB-os ADATA SSD-re telepítették.

Milo ML08: még egy konzol méretű Mini-ITX számítógépház

A következő újdonság a második generációs Raven Z (RVZ02) testvére, a Milo ML08. A stílusos kompakt számítógépház tetején fogantyút alakítottak ki a könnyebb hordozhatóság érdekében, szolgáltatások tekintetében pedig nagyjából ugyanarra számíthatunk, mint a Raven sorozatú testvér esetében.

Milo ML08

A 380 milliméter magas, 87 milliméter széles és 370 milliméter újdonság acélvázat használ, előlapja pedig ABS műanyagból készült. Belül SFX formátumú tápegység , valamint egy teljes hosszúságú és magasságú kétslotos videokártyákat is fogadó öböl is található, az adattárolókból pedig három darab 2,5 hüvelykes vagy kettő darab 3,5 hüvelykes példány fér el. A processzor és az alaplap térségében nagyméretű szellőzőt helyeztek el.

CS380: gamer PC és NAS egyetlen házban

A Compact Storage sorozatot erősítő CS380-as modell nem egy mindennapi megoldás. A termék microATX formátumú alaplapot fogad, alumínium előlapi ajtaján pedig zajszigetelést is elhelyeztek a még halkabb működés érdekében. Az acélvázra támaszkodó, műanyag előlapi panellel ellátott számítógépház speciális keretekkel fogadja az adattárolókat.

Egyrészt a felső traktusban rendelkezésre áll egy 5,25 hüvelykes bővítőhely, másrészt nyolc darab 3,5 hüvelykes fiók is jelen van az előlapon, amelyek egy mozdulattal kihúzhatóak, így a rendszer működése közben is cserélhetünk adattárolót, ha az alaplap adott SATA portjánál engedélyezve van a Hot-Swap támogatás. A 3,5 hüvelykes bővítőhelyek hátoldala felől SATA adatkábelek és SATA tápkábelek csatlakoztathatóak a meghajtókhoz, maguk a bővítőhelyek pedig két darab négylemezes keretre lettek felosztva, köztük némi hellyel a hosszabb videokártyák számára. A sort két darab 2,5 hüvelykes bővítőhely zárja, amelyekben az operációs rendszert futtató meghajtók szállásolhatóak el.

A két darab négylemezes HDD bővítőkeret között két darab 92 milliméteres légkeverő bújik meg, de a ház ezeken felül egy 120 milliméteres hátlapi ventilátorral is rendelkezik. A ház oldalán és tetején kettő-kettő darab 120 milliméteres légkeverő fér el – a tetőlap alá akár 240 milliméteres hőleadó radiátort is szerelhetünk. Az ötletes számítógépház 212 milliméter széles, 435 milliméter magas és 444 milliméter mély.

Petite PT20 – Pici ház Broadwell sorozatú NUC alaplapokhoz

Petite PT20

A Petite PT20 egy speciális, apró számítógépház, ami az Intel Broadwell alapú NUC alaplapjait veszi célba. Noha első ránézésre alumíniumnak tűnik az újdonság, mégsem az: a ház SECC acélból készült. A 125 milliméter széles, 110 milliméter hosszú s 50 milliméter magas apróság belsejében az alaplapon kívül egy 2,5 hüvelykes adattároló fér el, a hátlapon és az előlapon pedig megfelelő kivágások várják a különböző portokat. Az előlapon természetesen két USB 3.0-s port számára is van kialakított hely.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward