Különböző felületet kaphatnak a Redmi és a Xiaomi mobilok

Különböző felületet kaphatnak a Redmi és a Xiaomi mobilok

Az okostelefonok hardveres szempontból egyre kevesebb újdonságot képesek nyújtani a felhasználók számára, így az új készülék választása során kezd a szoftver nagyobb hangsúlyt kapni. Az Apple-nek szinte a kezdetek óta az operációs rendszer volt az egyik legfontosabb fegyvere, ma azonban már szép lassan a különböző androidos grafikus felületeknek is kezd kialakulni a fix tábora.

A legismertebb az Android esetében a MIUI, és most ennek kapcsán nagyon érdekes hír reppent fel. Állítólag azt fontolgatja a Xiaomi, hogy a jövőben különbözni fog egymástól a Redmi és a Xiaomi eszközökön megjelenő MIUI.

Galéria megnyitása

A Digital Chat Station által megszellőztetett információ kapcsán semmilyen pontos részletet nem lehet tudni, csak annyi derült ki, hogy néhány olyan fejlesztés jelenhet meg a két márkanév alatt, ami az egyedi identitással kapcsolatos. Szóval a jövőben a Redmik esetében már a szoftveres fronton is lehetnek majd eltérések a Xiaomihoz képest. Idén egyébként már kevesebb volt az olyan hardveres megoldás is, ami mind a kettő oldalon megjelent.

A Xiaomi talán azt próbálja elérni, hogy a kis különbségek felerősítésével szélesebb közönséget tudjon elérni. A MIUI nem jön be mindenkinek minden szempontból, és azzal, hogy a Redmiken egy valamelyest eltérő megoldással állhat elő, adott esetben változatosabb igényeket szolgálhat ki. Legalábbis bízunk abban, hogy ez lesz a cél, és nem a funkciók számának a csökkentése, hogy ezzel legyen kiemelkedőbb a „prémium” Xiaomi vonulat.

Galéria megnyitása

A két irányvonalon elindulást leghamarabb a MIUI 13 esetében mutatkozhat majd meg, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez mikor fog elkészülni. A vállalat az Androidot és a MIUI-t nem „szinkronban” fejleszti, és most éppen az Android 12-nek a bevezetésén dolgozik.

Érdekes egyébként az, hogy a gyártók mennyire eltérően kezelik a szoftveres megoldásokat a saját holdudvarukban. Az Oppo például a ColorOS-t és z OxygenOS-t elkezdte összedolgozni a saját és a OnePlus mobiljainál, miközben a szorosan hozzá kötődő Realme viszont egyedi megoldást használ már lassan a harmadik generáció óta.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap