Külön szekciót kapott az Android Wear a Play Store-ban

Már mindenki szabadon böngészhet a viselhető kiegészítőkhöz készült alkalmazások között.

Külön szekciót kapott az Android Wear a Play Store-ban

A Google mindent szeretne megtenni annak érdekében, hogy az okosóra-fejlesztők az Android Wear operációs rendszernek szavazzanak bizalmat. Az ilyen kiegészítőknél majdnem olyan fontosak lehetnek az alkalmazások, mint magukon az okostelefonokon, így kiemelten érdemes ezeket is kezelni. Felismerte ezt a Google is, és az Android Weart futtató készülékek számára máris kialakított egy külön részleget a Play Store-ban.

Az Apps for Android Wear címke alatt jelenleg azok a programok sorakoznak fel, amelyek képesek információt szolgáltatni az okosórákon keresztül a felhasználók felé a mobiltelefonról. Ezek tehát jellemzően még nem különálló applikációk. Az Android Wearre egyelőre nagyon kevesen fejlesztenek, de ez csak annak tudható be, hogy még igencsak fiatal megoldásról beszélhetünk. Mindenesetre, ha szűkös is a lista, azért már akadnak egészen informatív appok, amik maradéktalanul optimalizálva lettek mostanra Android Wear rendszerre.

A kínálat első tagja Google berkeiben nevelkedett Android Wear alkalmazás, de szintén a tőlük származik még a Térkép, illetve a Hangouts csevegő app is. Ezeket olyanok követik, mint például az IFTTT, ami rengeteg szolgáltatást képes egyebek mellett közösségi oldalakkal kapcsolatba hozni, vagy a fejlett kapcsolatkezelő, a Contacts+. Az ismerősebb nevek közül itt van már a Pinterest, és megemlítendő a The Guardian is, ezzel a legfrissebb hírek is szállítva lesznek a karórákra. Végül a legnagyobb repülőgép-társaságok között is akadnak olyanok, akik örömmel veszik ki a részüket az Android Wearből, ilyen a Delta Air Lines és az American Airlines is. Összesen 20 program sorakozik pillanatnyilag a lajstromon.

Az Android Wear szekció egyelőre még nem mindenhol látható a Play Store felületén. Ahhoz hogy szemrevételezhessük a szóban forgó alkalmazásokat, az alábbi linkre kell kattintani. Az egyelőre egészen szűkös listát még csak kevesen nézhetik potenciális felhasználó szemszögből, hiszen még most indulnak útnak az első Wear alapú eszközök. Az LG G Watch szállítását kezdik először, majd a Samsung Gear Live következik – rá már csak a jövő héten kerül sor. Az előbbi 220, az utóbbi 200 dolláros áron nyit. A következő nagy befutó a Motorola Moto 360 lehet, ami állítólag a Moto Makeren keresztül lesz megvásárolható.

Play Store: Android Wear részleg

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward