Kritikus hibákat is javít az Android júliusi frissítése

Kritikus hibákat is javít az Android júliusi frissítése

A Google minden hónapban kiad egy biztonsági frissítést az Android számára, és ezúttal sincs ez másként, ráadásul most az átlagosnál hamarabb publikálta ezt a vállalat. A Pixelek számára máris elérhető a frissítés, és igazából a maroknyi Essential Phone PH-1 tulajdonos is örömét lelheti már benne.

Mint minden hónapban ezúttal is három részre bontható a frissítés. Vannak az általános, az Androidot érintő javítások, adottak azok a biztonsági foltok, amik valamilyen komponenshez kapcsolódnak, és akadnak a csomagban csak a Pixelekre vonatkozó dolgok is. A különböző biztonsági szintek a 2019-07-01 és a 2019-07-05 jelölésekkel lettek ellátva. Minden készüléket érintő hibajavításból 11 darab jutott erre a hónapra, ezek között magas és kritikus kockázatúak vannak. De a Google igyekezett kiemelni, hogy egyetlen olyan esetről sincs tudomása, hogy visszaélés történt volna bármilyen formán. A keretrendszereket, a rendszert és a könyvtárakat illetően is volt mit javítani a fejlesztőknek. A 2019-07-05 javításszint ezúttal kizárólag Qualcomm és Qualcomm kötődésű egységekhez kapcsolódó javításokat tartalmaz. Itt összesen 21 kisebb-nagyobb foltról beszélhetünk, melyek között akadt néhány olyan is, ami kritikus volt.

Galéria megnyitása

Azok a módosítások, amik kizárólag a Pixel készülékeket érintik, több területre is kiterjednek. Az összes eddig megjelent Pixel okostelefont érintő dolog, hogy a japán nyelvnek a támogatása jobb lett a grafikus felületet érintően. A Pixel 2, a Pixel 3 és a Pixel 3a szériáknál lesz jelentősége annak, hogy az „OK Google” kulcsszavaknak és a zenéknek a felismerése is gördülékenyebben fog menni, szóval csiszolt a hangfelismerés algoritmusán a vállalat. A Pixel 3 és a Pixel 3a esetében a Titan M modulnak a működésén javított a cég, így ez elvileg gyorsabban fogja tenni a dolgát bizonyos körülmények között. És kettő olyan javítás is felbukkant a kiadási jegyzékben, ami a bootloader működésére lesz hatással, ezek közül az egyik csak a Pixel 3 modelleket érinti, a másik pedig a Pixel 3 mellett a Pixel 3a párost is.

A júliusi biztonsági csomagot a támogatott referencia készülékek a napokban meg fogják kapni, a gyártók pedig remélhetőleg minél több eszköznél fogják ezt átvenni, és minél hamarabb megoldják ezt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap