Kriptovaluta-bányász kártyákat is készít az ASRock

A Radeon RX 570 alapú modellek ugyanúgy megkapják a Phantom Gaming jelölést, de elsősorban a bányászgépeket építő OEM-eket veszik célba. DVI kimenet lesz rajtuk.

Kriptovaluta-bányász kártyákat is készít az ASRock

Az ASRock tegnap mutatta be Phantom Gaming sorozatú videokártyáit, ahogy arról korábban már beszámoltunk. Első körben négyféle modell érkezett: egy Radeon RX 580-as, egy Radeon RX 570-es, valamint egy Radeon RX 560-as és egy Radeon RX 550-es. Utóbbi kettő most csak 2 GB-nyi fedélzeti memóriával érhetőek el, de később 4 GB-os példányok is készülnek belőlük – legalábbis erre enged következtetni az ASRock tegnapi hivatalos sajtóközleménye. Radeon RX 560 fronton extra adalék, hogy tulajdonképpen nem is egy teljes értékű, hanem egy Radeon RX 560D modellel van dolgunk, ami 1024 helyett csak 896 stream egységet tartalmaz, ezáltal lassabb is. Amennyiben az ASRock-nál jól árazzák be a terméket, sikeres lehet a piacon – ugyanakkor azt is jobban ki kéne hangsúlyozni, hogy RX 560D-ről van szó, mert most erre a stream egységek számán kívül semmi más sem utal.

Galéria megnyitása
Így néz ki egy bányászatra szánt modell

A gyártó a VideoCardz információi szerint a gamereknek szánt modellek mellett további négy új videokártyát is bemutatott, amelyek már RX 570-es alapokon nyugszanak és elsősorban a bányászgép-építő OEM partnereket veszik célba. Noha a bányászatra szánt videokártyákon rendszerint nincsenek videó kimenetek, az ASRock megoldásai azért kaptak egy DVI csatlakozót.

Galéria megnyitása
A kínálat

Az újdonságok között egy 8 GB-os, illetve három darab 4 GB-os modell sorakozik: a 8 GB-os fedélzetére Micron memórialapkák kerültek, míg a 4 GB-osok Micron, SK Hynix vagy Samsung chipeket tartalmaznak, a megrendelő igényeinek megfelelően. Fontos azonban, hogy a 4 GB-os termékek 256-bit helyett csak 128-bites memória-adatsínt használhatnak. Az összes modell 1244 MHz-es GPU órajelen ketyeg, valamint mindegyik megkapta a Phantom Gaming jelölést is, noha bányászatra szánt termékekről van szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward