Közös zenei videóoldalt tervez a YouTube és a Universal

Bejelentette a két fent említett alulírott, hogy még az idei év folyamán közösen beindítanak egy új szórakoztató zene- és videószolgáltató oldalt, Vevo néven.

Közös zenei videóoldalt tervez a YouTube és a Universal

Bejelentette a két fent említett, hogy még az idei év folyamán közösen beindítanak egy új szórakoztató zene- és videószolgáltató oldalt, Vevo néven.

A Google és a Universal a hirdetési bevételeken természetesen testvériesen megosztoznak majd éppúgy, ahogy az új oldal üzemeltetésén is: értelemszerűen a Google gondoskodik a technikai háttér, míg a Universal a tartalom folyamatos biztosításáról.

Egyelőre a Universal-on kívül más kiadók teljes bizonyossággal nem kerültek még képbe, viszont Doug Morris, a Universal vezére azt is szóvá tette, hogy több más nagy kiadóval is folytat tárgyalásokat, így ha sikerrel jár, úgy nyilván jelentősen kibővülhet majd az induló új oldal választéka.

Addig is, amíg a Vevo ténylegesen beindul, a Universal megújította a YouTube-al fennálló licenszszerződését is, így a tartalmai egyidőben bukkannak majd fel a YouTube-on és a Vevo-n is, amely utóbbi egyébként az előbbi első külső oldala lesz - amit Eric Schmidt, a Google főnöke szerint további hasonlók is követnek majd.

Morris is meglehetősen optimista: meglátása szerint ugyanis a Vevo már az indulásakor is szinte azonnal a legnépszerűbb zenevideó-oldallá fog válni, az általa vonzott célközönség pedig valóságos mennyországot jelent majd a hirdetők számára. Nos, meglátjuk, úgy lesz-e.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward